Nu börjar det!

Det pratas om en rekordvarm vinter i många delar av Sverige, men frågan är om inte den här på västkusten går till historien som den blåsigaste. Har det gjort något annat än blåst?

Vi i IFK har dock, efter otaliga timmars träning i denna blåst, vant oss och kliver in i det, som vi allesammans så obeskrivligt väntat på, stenhårda kvalspelet med vinden och seglen i maximal harmoni med varandra. 18 raka i serien har gjort att vi har haft många trevliga stunder tillsammans nere på "Skarpe", men det absolut viktigaste är att vi förskaffat oss, klubben och alla runt i kring bandyn i Kungälv något att hoppas på och drömma om. Nu är det riktigt nära och bättre förutsättningar för att lyckas kan vi inte komma i besittning av. Tänk vad läcker kommande säsong kan bli med härliga publik och derbymatcher mot Gripen, Vänersborg och Villa, samt med toppmatcher mot de fyra stora Hammarby, Västerås, Edsbyn, och Sandviken. Varje match kommer att bjuda Kungälvspubliken på bandyfest och ett förtjusande spel som inte skådats i staden sedan 90-talet.
  


Nu ska vi emellertid inte gå händelserna för långt i förväg och först ut att försöka krossa våra drömmar är halländska Frillesås. Ett Frillesås som under säsongen genomgått en radikal spelsystemsförändring och i mitt tycke spelar en betydligt trevligare och publikvänligare bandy än någonsin tidigare, men Rom byggdes inte på en dag och Frillesås behöver kanske något år till på sig innan systemet sitter i grund och botten.  Jag tycker ändå att tränare Börje Carlsson satsat helt rätt, för på det vis som "Frillarna" tidigare spelat på fanns inga som helst möjligheter att klara av spel i Elitserien. Nu tycker jag klubbens framtid ser ljus ut och vem vet? Inom några år kan det vara Frillesås tur att ta steget upp i Elitserien.

Nä nu får det vara nog med hyllandet.


Matchen på Onsdag kommer, det ovan nämnda till trots, att bli en stenhård fajt. På "mösen" är det inte många som segrar men för oss finns inga frågetecken.  Det är 2 poäng som gäller, annat existerar inte. Vi är maximalt förberedda och formtoppen håller så sakteliga på att infinna sig. Schemat för de närmsta dagarna ser ut enligt följande.


 Måndag

 Vila, massage. Stor tonvikt läggs på god sömn och kosthållning.


 Tisdag

 Lätt träning, massage för de som önskar, käk tillsammans och matchgenomgång.


För att på onsdag klockan 19:00 stå formtoppade och redo för kamp, på ett enligt prognoserna blåsigt och regnigt Sjöaremossen. Hoppas att så många av er som möjligt ta er ner till "Mösen" och stöttar oss, Vi behöver er. 

Man ur huse!  Mot Eliten!




Språkförvirring


En invandrare satt på en lunchrestaurang och mumsade på sitt wienerbröd när han plötsligt hörde från högtalaranläggningen: "Två rödspätta" Han ryckte till och sa till sin kompis. "Det heter väl två rödspättor?" Kamraten höll med. Efter ytterligare en stund kom dråpslaget: "en köttbullar". Nu var de helt överrens om att de skulle ta en diskussion med sin svensklärare och fråga vad han håller på med.


På restaurangen glömmer vi av någon konstig anledning bort att köttbullar och rödspätta är räknebara substantiv. De har blivit maträtter. Det som levereras från köket är en, två, tre eller flera tallrikar eller portioner med köttbullar och rödspätta.


(Hämtat från boken SPRÅKET, mycket läsvärd för övrigt)



Löjliga översättningar


Det fanns en tid, någon gång under 90-talet, då varje svensk förening skulle ha ett klatschigt amerikaniserat namn/symbol utöver klubbnamnet ex. Frölunda Indians, Färjestad Wolves,  Luleå wild-bears mfl. Detta betraktades vid den tidpunkten, av någon egendomlig anledning, som moderiktigt. Fortfarande i våra dagar finns det inom bandyns supporterklubbar de som verkar anse att det är fräckt med engelska/amerikanska namn. Ska väl inte klandra de som under den "trendiga" tiden införskaffade sig dessa namn, men de relativt nystartade supporterklubbarna borde väl kunna hitta på något bättre, känns fruktansvärt ute. Varför använda engelska namn inom en sport där det knappt finns något internationellt utbyte över huvudtaget. Måste man släpa in engelskan där den faktiskt inte behöver användas. Den masas in tillräckligt ändå, dessutom så ändras ju inte innebörden av benämningen bara för att man byter språk. Fast det är klart är man inte tillräckligt fyndig och kan lura ut någonting på svenska, så verkar det ju som om vilket uselt namnförslag som helst duger, bara det är på engelska. Usch!


Änglarna, järnkaminerna, Makrillarna mfl. Är bara några bland ett flertal supporterklubbar som inte hängde på fjantigheterna.


Bland bandyns supporterklubbar tycker jag, möjligen en aning partisk, att "Skarpa gubbar" verkligen lyckats. Namnet är klatschigt, fyndigt, välgenomtänkt och icke amerikaniserat.   

Usla benämningar finns det gott om och de tänker jag inte ens yttra här. Bort med dem!



Förvirrade gröna bönder (Frillesåsklacken)

"Vi är bäst och det vet vi om" sjöng de på "Skarpe" i fredags, tror att det stod 10-2 eller något sådant i matchen då, hm! Låtvalet till detta mantra var "Go west" Pet shop boys ytterst ryskt nationalsångsklingande melodi. Vackert värre!

 Synd att de inte har några ryssar kvar i laget, fast det uttryckte de ju sin "besvikelse" över minuten innan denna ramsa, då jag nätade :)



Saker för oss spelare att undvika i stundande kval del 3


I en bandymatch i den södra allsvenskan mellan IFK Kungälv och Lidköpings AIK blev kungälvsspelaren Mikael Vaihela så utom till sig av lycka efter att ha nätat, att han snubblade då han skulle utföra sin målgest och stukade foten och skadade axeln i samma fall.



Just det, ja!

Innan jag glömmer måste jag påminna er alla som skall till Sjöaremossen på onsdag om tidsomställningen. När man åker dit måste man ju vrida tillbaka klockan.

Sisådär en 15-20 år.



- Innern går ohyggligt fort... och han faller!!! Nej ursäkta mig, det var en längdhoppare.

Bo Hansson



#82

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0