29 raka segrar

Då var vi äntligen igång, Frillesås besegrades nere på "mösen" med klara 8-3 och det var aldrig något snack om saken. Vi var otroligt taggade innan matchen och visste att det skulle bli tufft och kanske till och med fullt vilket också utvisningsminuterna visar. I och med segern är vår segersvit nu uppe i 29 raka om man räknar träningsmatcher, serien, Sv Cupen-kvalet och nu kvalet. En ganska fantastisk svit som innehåller godbitar och jämna matcher som 5-4 på annandagen och 3-2 i Nässjö men även storsegrar mot alla derbymotstånd, 15-2 mot GAIS, 11-3 mot Surte och 12-4 mot Frillesås. Nu väntar en ny utmaning mot klassiska Boltic i en nyckelmatch. Vi syns väl på Skarpe Nord?


Boltic som pressade Gripen hårt utan skadade Rinaldo imponerar, fan vad kul det ska bli och sköter vi oss då slår mitt scenario in som jag skrev i förra bloggen. Då möts två lag med kniven på strupen nere på "mösen" på söndag kväll. Inte helt fel !!! Läste i Boltics matchreferat att både de och Gripen rusar som oss på hörnor vilket kan skapa matcher med få hörnmål, vi har dock några jokrar i bakfickan för att få hål på ett sådant rus.
Måste tacka Skarpa Gubbar också som höll igång hela matchen igår som vanligt och bar oss fram, hörde deras nya låt i bussen på vägen ner en 10 ggr i rad, en omskrivning av Nationalteaterns "Livet är en fest". GRYM måste jag säga.
Laddningen som började direkt efter matchen mot Frillarna med nerjogg, Gainomax och mat följs upp av en torsdag med för mig i alla fall hel ledigt men de flesta jobbar väl på som vanligt (plugga e gött), bra kost och lätt träning på kvällen. Tänkte gå bort och köpa någon bok på rean... riktigt dålig på att läsa böcker men någon gång kanske man får ett ryck och då e ju böckerna billiga iaf.... snålt må tyckas men man är ju trots allt student. :)
Hoppas det var sista gången vi var på "mösen" på många år !
Några notiser från gårdagen:

¤ Gripen är absolut inte omöjliga (om nu någon trodde det)
¤ Ted Skoglund håller på att få sitt stora genombrott
¤ Frillesås är inte lika hemmastarka som innan (7-7 mot OBK, 4-4 mot Målilla)
¤ Vi har ett riktigt bra hörnskytte
¤ Det nya ruset är underbart, nu ser man äntligen bollen som målvakt
¤ Kanske inget lag från den "grymma" mellanserien går upp?!


Ladda lagom nu allihopa så syns vi Camp Nord klockan 19 på fredag !

# 1

Fan vad kul...

Nu är det nära gott folk, kvalet står vid dörren och vi har alla en härlig pirrig känsla i magen... ska bli otroligt kul och utmanande! En sak ska vi ha klart för oss på onsdag, räkna inte bort Frillesås! De hade inte mycket att sätta till i fredags men på onsdag kommer de aldrig att vika ner sig. Gör vi dock det vi ska så ska vi ha med oss 2 pinnar hem till Kungälv.
Ger mig inte in i analysen av alla matcher det har mina lagkamrater redan skrivit så kloka ord om men med segrar i de två första matcherna innebär till 99% att Boltic har noll poäng och åker till Sjöarmossen med kniven på strupen. Gillar det senariot väldigt mycket...
Idag tränade jag bandyprofilen på morgonen och vi hade en lugn träning med lite snabbhetsskridskor i slutet, U-17 har ju slutspelsmatch i morgon mot Åby/Tjureda och då måste de vara på topp. Kan gå lång i år dessa killar!
Följde upp träningen med en frukost lagad av min underbara sambo innan bilen styrde mot "fel sida älven" där en massage och strömbehandling av en lite småsliten kropp utfördes av Arto Lassuri. Skönt !!!
Sen åkte jag till Göteborg med min mamma och käkade lunch tillsammans med brorsan och innan vi var hemma igen hann vi med stopp både på Nordstan och IKEA där en stor tavla inhandlades (den största jag haft), blev dock väldigt bra, nu har vi New York över soffan! På kvällen tog jag och 83:an en bastu på Sportlife medans våra flickvänner tränade. Har varit en mysig dag med familj och vänner utan träning...
I morgon kör vi igen och träningstiden 15-16 på Skarpe avrundas med en gemansam middag i klubbstugan (Bettans underbara sallad) tillsammans med taktiksnack. Nu är det två veckor kvar av en otroligt lyckad säsong för hela föreningen men även hela västkustbandyn. De fyra Göteborgslagen tillsammans med LAIK hamnade överst på tabellen med alla smålandslag bakom oss. Har Göteborgsregionen gått förbi småland? Med en bana på Heden skulle vi bli ännu större här på Sveriges framsida. Hoppas det löser sig tillslut.
God natt på Er alla IFK:are, nu kör vi... Ät rätt, sov mycket, ladda lagom och kom ödmjuka till att börja med till Sjöarmossen på onsdag. Fan vad kul...

# 1, Ewert

Nu börjar det!

Det pratas om en rekordvarm vinter i många delar av Sverige, men frågan är om inte den här på västkusten går till historien som den blåsigaste. Har det gjort något annat än blåst?

Vi i IFK har dock, efter otaliga timmars träning i denna blåst, vant oss och kliver in i det, som vi allesammans så obeskrivligt väntat på, stenhårda kvalspelet med vinden och seglen i maximal harmoni med varandra. 18 raka i serien har gjort att vi har haft många trevliga stunder tillsammans nere på "Skarpe", men det absolut viktigaste är att vi förskaffat oss, klubben och alla runt i kring bandyn i Kungälv något att hoppas på och drömma om. Nu är det riktigt nära och bättre förutsättningar för att lyckas kan vi inte komma i besittning av. Tänk vad läcker kommande säsong kan bli med härliga publik och derbymatcher mot Gripen, Vänersborg och Villa, samt med toppmatcher mot de fyra stora Hammarby, Västerås, Edsbyn, och Sandviken. Varje match kommer att bjuda Kungälvspubliken på bandyfest och ett förtjusande spel som inte skådats i staden sedan 90-talet.
  


Nu ska vi emellertid inte gå händelserna för långt i förväg och först ut att försöka krossa våra drömmar är halländska Frillesås. Ett Frillesås som under säsongen genomgått en radikal spelsystemsförändring och i mitt tycke spelar en betydligt trevligare och publikvänligare bandy än någonsin tidigare, men Rom byggdes inte på en dag och Frillesås behöver kanske något år till på sig innan systemet sitter i grund och botten.  Jag tycker ändå att tränare Börje Carlsson satsat helt rätt, för på det vis som "Frillarna" tidigare spelat på fanns inga som helst möjligheter att klara av spel i Elitserien. Nu tycker jag klubbens framtid ser ljus ut och vem vet? Inom några år kan det vara Frillesås tur att ta steget upp i Elitserien.

Nä nu får det vara nog med hyllandet.


Matchen på Onsdag kommer, det ovan nämnda till trots, att bli en stenhård fajt. På "mösen" är det inte många som segrar men för oss finns inga frågetecken.  Det är 2 poäng som gäller, annat existerar inte. Vi är maximalt förberedda och formtoppen håller så sakteliga på att infinna sig. Schemat för de närmsta dagarna ser ut enligt följande.


 Måndag

 Vila, massage. Stor tonvikt läggs på god sömn och kosthållning.


 Tisdag

 Lätt träning, massage för de som önskar, käk tillsammans och matchgenomgång.


För att på onsdag klockan 19:00 stå formtoppade och redo för kamp, på ett enligt prognoserna blåsigt och regnigt Sjöaremossen. Hoppas att så många av er som möjligt ta er ner till "Mösen" och stöttar oss, Vi behöver er. 

Man ur huse!  Mot Eliten!




Språkförvirring


En invandrare satt på en lunchrestaurang och mumsade på sitt wienerbröd när han plötsligt hörde från högtalaranläggningen: "Två rödspätta" Han ryckte till och sa till sin kompis. "Det heter väl två rödspättor?" Kamraten höll med. Efter ytterligare en stund kom dråpslaget: "en köttbullar". Nu var de helt överrens om att de skulle ta en diskussion med sin svensklärare och fråga vad han håller på med.


På restaurangen glömmer vi av någon konstig anledning bort att köttbullar och rödspätta är räknebara substantiv. De har blivit maträtter. Det som levereras från köket är en, två, tre eller flera tallrikar eller portioner med köttbullar och rödspätta.


(Hämtat från boken SPRÅKET, mycket läsvärd för övrigt)



Löjliga översättningar


Det fanns en tid, någon gång under 90-talet, då varje svensk förening skulle ha ett klatschigt amerikaniserat namn/symbol utöver klubbnamnet ex. Frölunda Indians, Färjestad Wolves,  Luleå wild-bears mfl. Detta betraktades vid den tidpunkten, av någon egendomlig anledning, som moderiktigt. Fortfarande i våra dagar finns det inom bandyns supporterklubbar de som verkar anse att det är fräckt med engelska/amerikanska namn. Ska väl inte klandra de som under den "trendiga" tiden införskaffade sig dessa namn, men de relativt nystartade supporterklubbarna borde väl kunna hitta på något bättre, känns fruktansvärt ute. Varför använda engelska namn inom en sport där det knappt finns något internationellt utbyte över huvudtaget. Måste man släpa in engelskan där den faktiskt inte behöver användas. Den masas in tillräckligt ändå, dessutom så ändras ju inte innebörden av benämningen bara för att man byter språk. Fast det är klart är man inte tillräckligt fyndig och kan lura ut någonting på svenska, så verkar det ju som om vilket uselt namnförslag som helst duger, bara det är på engelska. Usch!


Änglarna, järnkaminerna, Makrillarna mfl. Är bara några bland ett flertal supporterklubbar som inte hängde på fjantigheterna.


Bland bandyns supporterklubbar tycker jag, möjligen en aning partisk, att "Skarpa gubbar" verkligen lyckats. Namnet är klatschigt, fyndigt, välgenomtänkt och icke amerikaniserat.   

Usla benämningar finns det gott om och de tänker jag inte ens yttra här. Bort med dem!



Förvirrade gröna bönder (Frillesåsklacken)

"Vi är bäst och det vet vi om" sjöng de på "Skarpe" i fredags, tror att det stod 10-2 eller något sådant i matchen då, hm! Låtvalet till detta mantra var "Go west" Pet shop boys ytterst ryskt nationalsångsklingande melodi. Vackert värre!

 Synd att de inte har några ryssar kvar i laget, fast det uttryckte de ju sin "besvikelse" över minuten innan denna ramsa, då jag nätade :)



Saker för oss spelare att undvika i stundande kval del 3


I en bandymatch i den södra allsvenskan mellan IFK Kungälv och Lidköpings AIK blev kungälvsspelaren Mikael Vaihela så utom till sig av lycka efter att ha nätat, att han snubblade då han skulle utföra sin målgest och stukade foten och skadade axeln i samma fall.



Just det, ja!

Innan jag glömmer måste jag påminna er alla som skall till Sjöaremossen på onsdag om tidsomställningen. När man åker dit måste man ju vrida tillbaka klockan.

Sisådär en 15-20 år.



- Innern går ohyggligt fort... och han faller!!! Nej ursäkta mig, det var en längdhoppare.

Bo Hansson



#82

Datormöss, linslusar och smörgäss!

Japp det blev sås av Frillesås som den gode Vaihela uttryckte det för någon vecka sedan. Visst vi gör en bra laginsats, men i ärlighetens namn kommer inte Frillarna upp i någon högre nivå denna dag. Det var faktiskt väldigt många år sedan jag såg dem så här slöa och likgiltiga. Deras signum har ju tidigare säsonger varit att spela ett enkelt rakt spel, uppblandat med en enorm kampmoral och vilja, något som verkar vara som bortblåst och man försöker istället att "lira" bandy med blandade resultat som följd. Nu ska vi som sagt var inte dra några stora växlar av dagens match. På onsdag kommer det att se helt annorlunda ut.


Ny serie, nya förutsättningar!

Frillesås kommer i kommande match att höja sig flera hundra procent, dessutom kommer för vår del nervositetsfaktorn in i bilden. Under andra halvan av serien har vi i stort sätt bara spelat av matcherna utan någon som helst press på oss, då vi varit klara sedan en längre tid. Nu krävs det att vi presterar och första matchen i en serie är alltid nervös, ni minns väl årets seriepremiär mot Målilla hemma (4-3).



Åkte spårvagn idag. Det är trevligt och så, men jag föredrar faktiskt bussarna (bättre ventilation). Alla dessa odörer som blandas i en uppfylld spårvagn är verkligen inget för den veke. Hoppade på 1:an, mot Tynnered, vid centralen och råkade i den fullproppade, illaluktande vagnen hamna tätt inpå två resliga herrar som stod och andades ner på mig och det ska jag säga er - det där med SB12 tycks ha gått en del obemärkt förbi.  



En språkfråga beträffande pluralböjning av substantiv till er där ute.

Vilken pluralform skulle ni ge datormus och linslus?


datormusar eller datormöss.


linslusar eller linslöss.


Läser en del grammatik på Universitetet och huvudregeln i svenska är att sista ledet i sammansättningen bestämmer böjningen, vilket gör de senare alternativen, i bägge fallen, till de grammatiskt korrekta. Grammatiken frångås dock i många fall. Vi säger ju exempelvis smörgåsar knappast smörgäss och vi talar oftast inte om kofötter utan kofotar.


Fascinerande vilka märkliga riktningar språk kan ta.


Stureplansproblemet

  



Det råder lite av schlagerfeber i omklädningsrummet. En livlig diskussion pågår angående vilka bidrag som skall få vara med på vår "stekheta" kvalschlager-skiva. Förslag på låtar är hitintills Nordéns favorit Kebabpizza-Slivovitza, Jakobs  I love Europé  och min egen favorit Razborka. Valet av låtar är emellertid svårt och konkurrensen är stenhård . En låt är dock - även i denna tuffa konkurrens - självskriven och det är Livens låt, som han upprepande gånger tjatat om att han absolut vill ha med Teapacks "Push the button". Efter att ha beskådat denna länk så förstår ni säkert varför låten har en gjuten plats på skivan.


http://www.youtube.com/watch?v=f_h_rLKTLvs&feature=related


Resterande låtar ska Jakob och jag utkora under morgondagen. Det blir ett tufft uppdrag. Skall publicera låtlistan senare så ni får ta del av vår underbara kvalschlager-skiva.


 Saker att undvika för oss spelare i stundande kval del 2


Världens bäste långdistansare under 1970-talet finländaren Lasse Wirén missade en halv säsong efter att ha rest sig för fort när hans telefon ringde.


- Galatasaray är ju helt impotenta framåt.  

Lasse Kinch
   (avdelning Viagra kanske hjälper)
                                                            


#82


KVALTIDER

82:an jag tar mig friheten att skriva en "inför kvalet blogg" jag med. Blev otroligt sugen när jag läste din blogg, TACK.

Kvaldax my ladies and gentlemen stundar. En nervös, laddad, inspirerande, spänning sprider sig som en löpeld genom kroppen. Denna känsla är något jag uppskattar oerhört mycket som bandyspelare. Imorgon, fredag spelas sista seriematchen. Inte vilket motstånd som helst utan kommande kvallag Frillesås gästar Skarpe. Ska vi avsluta serien med bara vinster? Om ni frågar mig så blir svaret JA!
6 matcher på 2 veckor, Intensivt men otroligt roligt. Att dra klychan "en match i taget" är naturligtvis viktigt men jag kan inte låta bli att fundera lite på de kommande matcherna.

-Gripen hemma, Trollhättans stolthet från elitserien kommer på besök och med som vanligt säkert ett dussin bussar. Jag ber Kungälvs invånare: "bege er till Skarpenord och bli vår 12:e spelare".

-Frillesås hemma,
Jag sa i min senaste blogg att vi ska göra ordenligt sås av frillarna. De gröna krigarna från Mossen vill säkerligen inte hålla med, en sak e säker, dom kommer inte vika sig en centimeter, tro mig.

Boltic, hemma. Här har vi en riktigt intressant match, Ett offensivt Boltic möter ett offensivt Kungälv. Kan det bli en målkavalkad utan dess like? Isåfall så ska vi göra allt för att målen kommer från några av våra grabbar.

Ja vad säger ni? låter det som det kommer bli intressanta veckor på Skarpenord? Skarpa Gubbar (sveriges bästa klack) kommer att sjunga så stämmbanden nästan brister. Kan inte tänka mig annat.

Vi satsar mot elitserien:
 
Framtiden e ljus för Kungälvsbandyn. För det första har föreningen en oerhört go sammanhållning. Föreningen har satsat på ungdomar i en längre period och när vi efter flera år av inskolning av egna produkter till våran A-trupp har vi till slut fått ett såpass slagkraftigt lag att vi i år vunnit serien överlägset.
I vissa matcher har äldsta spelaren varit 25 år. Jag kan tyvär inte skryta med att jag själv e jätte ung längre. Men med hyfsat låga 23 år är jag faktiskt en bland de äldre i laget.

Många ungdomar i föreningen ser säkert en möjlighet att någongång spela i a-laget när föreningen har visat att möjligheten finns. Många vill säkert bli som Jakob Jenefeldt(fostrad i Kungälv) med sin fantastiska teknik.
Som Gratjov med skridskoåkning som får kroppshåren att resa sig.
Eller som Norden med sina sideslena passningar som skär som kniven i smöret förbi motståndarna. Eller som tränare Knöös sa "som mjukt smör med kniv" eller nått sånt.
Eller bli som Lindberg våran lagkapten som med ett fantastikt arbete på plan får publiken att avge ett tungt "oooooooooh" när han trampar upp i fart, vickar åt sidan lägger en stenhård passning direkt på klubb-bladet. Ljuv musik mina damer och herrar.
Ni förstår säkert varför det är roligt att lira tillsammans med dessa spelare. Och jag tror våra ungdomar vill göra det en dag i framtiden dom med. Vet själv hur inspirerande det var när man själv försökte behandla bollen som Norden eller skjuta som Rinat eller ta ner bollen som Janne Höltö. 10 år senare spelar jag ihop med några av mina bandyförebilder, Stefan, Hogge och Liw. Man får tacka för inspirationen.  

Bandyintresset känns otroligt starkt just nu i Kungälv. Trogen publik och en possitiv atmosfär osar över skarpenord. Ni som var på hemmaderbyt mot Surte håller nog med om att atmosfären smakade elitserie. Eller hur?


Förberedelser inför kvalet.
  •  C vitaminer, vill inte bli sjuk.
  •  Massage, Benen ska vara i topptrimm
  • Mat, mat, mat

  • Tänka bandy (Till flickvännen, mamma pappa och syrran vill jag säga... -om det börjar ploppa ut bandybollar ur mina öron så var inte oroliga jag e bara sjukt fokuserad( kanske med betoning på sjukt). Jag e då ljupt inne i bandymeditation)

  • Bandysallad på Bettans Salladsbar. egenkomponerad sallad av mig och Brandin. finns med på menyn ;-)

  • Arbeta i Charkavdelningen på Maxi: Kollegor... Ni behöver inte heller bli oroliga om jag börjar lägga in bandyfraser mitt i meningar. Det e helt normalt för oss bandyidioter.

  • Prata taktik med lag 3 på brandkåren. Tack för stödet. Bengt i lag 4... -Jag ska göra mitt bästa.

  • Prata om allt och inget i omklädningsrummet.

  • Ta en kopp kaffe hos Cleas Brandin på  Sportservice.

  • Städa, det stillar mina nerver.

  • Träning, klubba, boll, "jäklar vad kul det e med bandy"

  • Sen har jag lite ideer för mig i omklädningsrummet precis innan match, Dom sakerna måste bara göras annars vet jag inte vad som händer där ute på plan. Vill inte berätta hur proceduren ser ut men jag blir lite rädd för mig själv faktiskt när jag tänker på hur jag grejjar.




Till slut vill jag bara säga till  Nära å kära, Skarpa Gubbar, Föreningen, Medgångssupportrar, motgångssupportrar, Ointresserade, nyfikna, gubbar, tanter, ungdomar, husdjur, vänner till vänner till vänner...- Slut upp med oss dessa två veckor, Hjälp oss spelare och ledare att göra de bästa av detta kval. Stor publik, sjukt laddade ifk, ett taggat motstånd, en röd boll, böjda klubbor och en målbur där nätet ska rassla för de rödblåas fördel, skridskor som gnisslar mot skarpes is.  Nu lägger vi i sista växlen och kör raka vägen mot slutmålet Elitserien. FORZA KUNGÄLV ALÉÉÉ ALÉÉÉ


Kamp kring strecken

Vilken dramatik det varit kring strecken i de olika bandyserierna de senaste dagarna. I bussen på vägen till och från Otterbäcken pågick en uppsjö spekulationer kring vilka vi skulle få möta i kommande kval till elitserien. Svårt att precisera exakt vad spekulationerna innefattade men så här såg några av våra diskussionsutfall ut.  


Till Söderkval


1    Kungälv, Boltic, Gripen, Frillesås
2    Kungälv, Örebro, Vänersborg, LAIK
3    Kungälv, Finspång, Tillberga, Frillesås
4    Kungälv, Örebro, Gripen, Frillesås                  


Detta var bara några av alla de alternativ som diskuterades, vilken soppa. Snacka om att det blev dramatik också. Frillesås kvitterad i 89:e minuten hemma mot LAIK, en kvittering som innebar att kvalplatsen var grejad för deras del. Vänersborg behövde ta poäng i någon utav matchen mot Motala och Vetlanda, då Gripen besegrat Hammarby hemma. Med tre minuter kvar av matchen mellan Vetlanda och Vänersborg slängde jag iväg ett sms till 83:an där jag lite småglatt skrev att det fanns tämligen goda chanser att få möta vår f.d. klubb i kvalet, då det stod 5-3 till Vetlanda med 3 minuter kvar. Viktor "Vesslan" Weiselius ville dock annorlunda och reducerade till 5-4 i 87:e och kvitterade i den 89:e, och i samma stund blev även Gripen klara för kvalserien.  Det var med lite vemod jag två minuter efter föregående skickade sms återigen präntade ner ett par rader på nallen till 83:an, där jag skrev att Vänersborg hade kvitterat. Nu ser alltså vår kvalserie ut som jag förutspådde för några veckor sedan.  Vad finns då att säga om våra motståndare i kvalserien?`


Gripen


Stora favoriter även i årets kvalserie. Anledningen till att jag hellre föredragit Vänersborg än Gripen är lagens formkurvor. Vänersborg har varit kraftigt ur form den senaste tiden och framgångarna har uteblivit. Gripen däremot har spelat med stort självförtroende och vunnit flera utav de senaste matcherna, med seger mot Bajen så sent som idag. Med den kapaciteten laget besitter, samt den form de för närvarande innehar så ser jag Gripen som "högst" troliga vinnare av söderkvalet


Boltic


Även Boltic visar en bra formkurva. Storkross av f.d. elitserielaget Katrineholm i onsdags (22-2) följdes upp med en stabil seger mot Gustavsberg (8-4) igår. I sina bästa stunder besitter laget Elitseriekapacitet. Spelare som Fredrik Rinaldo, Daniel Svedberg, Pål Hansen och Jonas Nilsson är klasspelare. Blandade insatser under säsongen tyder dock på att "Laget" inte håller samma klass som Gripen, även om spetskompetensen finns.


Frillesås


Så fixade "Frillarna" till slut sin kvalplats och det var faktiskt - hur konstigt det än kan låta - något som jag hoppades på. Frillesås har varit riktigt upp och ner under årets säsong, något som man inte varit van vid att se tidigare säsonger, då just stabiliteten varit deras stora kännetecken. Att kapaciteten finns inom laget råder dock inget tvivel om och just därför ville jag hellre ha med Frillesås i kvalet än LAIK, då jag tror att "Frillarna" har betydligt större chanser att överraska och ta poäng av lagen i kvalserien än vad LAIK hade haft. Självklart blir det svårare även för oss, men samtidigt kan man då ha råd med poängtapp under seriens gång. Kanske har de under säsongen mörkat formen??


Vad ska man då säga om våra chanser att lyckas i kvalet?


Det kommer att bli oerhört tufft. Tidigare resultat spelar ingen som helst roll och det blir kort tid för återhämtning mellan matcherna, något som gör det ännu lite mera ovisst med tanke på eventuella skador och sjukdomar som kan drabba lagens trupper. Får vi i IFK vara friska och skadefria så tror jag att det blir vi tillsammans med Boltic som kommer att slåss om den sista elitserieplatsen, och chanserna till avancemang skulle jag vilja säga vara likvärdiga för bägge lagen. En klyscha men dagsformen blir helt avgörande.



Vad är sann glädje??

Många hävdar att skadeglädje är den sanna glädjen, vilket jag kan hålla med om. Svaren kan vara många men för mig är upprättelsen en glädje av stor betydelse.  

För en tid sedan föll jag in i ett samtal angående en enligt mitt tycke duktig sångerska. En sångerska som dittills inte blivit riktigt erkänd främst p.g.a. sina ohyggligt lumpna melodival. Självklart hade jag - stor musiknedladdare som jag är - emellertid i förtid fått tag i några trudelutter som gjort att jag insett att tjejen i fråga var mycket begåvad. Hur som helst uttryckte jag helt apropå under ett av Sveriges folkkäraste tv-program, vilket kvinnan gästade, min beundran för denna dams sångröst, charmighet och hennes icke divalater. Det ifrågasattes hur i all sina dar jag kunde påstå något sådant. Den häxan kunde ju verkligen inte sjunga och trevlig var hon ju inte heller! De flesta på platsen verkade dessutom oerhört ense. Det hånskrattades sarkastiskt och det var inte annat än att man skämdes en gnutta för sina uppfattningar och önskade att man hade behållit dem för sig själv. För visso var det väl delvis på skämt men ett visst allvar fanns det också i det hela. Jag kände mig ju ganska så förlöjligad. Därför var det en
härlig känsla att öppna dagens tidning och se att man inte är helt ensam om sina uppfattningar. Upprättelse!!!!!


http://www.aftonbladet.se/nojesliv/melodifestivalen2008/article1856746.ab



I begynnelsens dagar av denna blogg pratade undertecknad om ett Balkangäng som doftade schlagersuccé. Dundersuccé blev det väl dock inte för "Kebabpizza-Slivovica" man tog sig vidare till andra utröstningsomgången, men där blev det stopp. Jakob Jenefeldt verkar likväl tagit låten till sitt hjärta (fick ett mess i morse som gav den antydan) så chanserna att det blir en kommande kvaldänga i vårt omklädningsrum är nog ganska så stora.



Nä nu har de senaste avsnitten av "Andra avenyn" ploppat upp på SVT:s hemsida. Dags att beskåda dem. Helt fantastiskt att man kan titta på veckans avsnitt innan de ens sänts på tv. Den spelas dessutom in ca 50m från mitt lärosäte Chalmers Lindholmen. En serie som är så dålig att den blir bra, så man kan inte annat än att följa den.


http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=65852&from=program_ao



Saker att undvika för oss spelare i stundande kval del 1 


Santiago Canizares
Under det spanska fotbollslandslagets uppladdningsläger inför VM 2002 lyckas förstemålvakten Canizares med konststycket att tappa sin parfymflaska i badrummet. För att rädda den förmodat dyra flaskan sträcker Canizares ut foten. Resten är klumpighetshistoria. Flaskan landar mjukt på målvaktens fot som i gengäld stukas illa och alla tankar på VM-slutspel grusas.


 - Här är det bäst att hissa en varningsflagg, för det är bättre att hissa den ..............än att inte ha den hissad.

Arne Hägerfors

#82

KNÄPPTYST

Vaihela skriver:

Godmorgon vänner. 3 minusgrader, Vindstilla, Lite sol, Lördag, Match... Ja kan det bli bättre?
Med 2 matcher kvar sitter vi nu på väg mot Otterbäcken en plats som Patrik håller varmt om hjärtat. Vet själv hur det kändes att komma tillbaka från min tid i Sirius till Kungälv och Skarpenord.

Sitter längst bak i bussen och en märklig känsla i kroppen började sprida sig. Var e det som händer? Vad e det som inte stämmer? Varför hör jag mitt eget blod strömma genom kroppen? Har nu kommit på vad det är. Björkman är inte med och fyller mina öron med information. Information kanske inte är rätt ord, men på något sätt så e det så det ska vara på resan, Björkman ska tjöta, Hogge ska kolla på film, Norden ska komma försent, Jakob ska glömma något, osv osv.

Kan nu informera att tystnaden kommer att brytas vilken sekund som helst. Glenn Jansson och Simon steg nu in i bussen, (klev på i Vänersborg).

längst bak i bussen sitter målvakt Patrik, kapten Lindberg, Gratjov shoff shoff.( det låter så när han åker)  Tommy "värdens längsta armar" Jönsson (tror man att man e förbi honom så kommer en j...vla arm med en klubba i handen farande å bryter) Å så e det jag som för tillfället e otroligt sugen på lunch.

Lite info inför matchen:
-Kan inte mycket om Otterbäcken men dom har skridskor på fötterna och en klubba i handen precis som alla andra lag.
-Vi känner oss lättare( har inte riktigt hunnit känna efter idag men vi får se)
- Bra fart på träningarna,

Lite klysher inför matchen:
- bollen e rund.
- Nu går vi ut och har det roligt där ute.
- Inga fotografsvängar.
- Upp med taggningen nu gubbar.
- Viktigt med 2 poäng i dag gubbar.

Vaihelas kvallags tips.

Dessa lag tar sig till kval.
IFK Kungälv
LAIK
Vänersborg
Bolitc.

Gripen åker ur iår.

OBS: detta e mitt eget tips

Om 1, 5 timma e vi framme vilket ska bli skönt,
Nu kör vi järnet i några timmar så kan vi nöjda åka hem å kolla på melodifestivalen, (Tommys idol Linda Bengtzing e med) HEJDÅ och trevlig helg på er vänner. vi ses på skarpenord om 1 vecka då ska Frillesås få göra skäl för sitt namn, Frillarna ska bli sås på riktigt. Då kan dom åka hem å servera det till sina grönsaker ;-)

Shit pommes! Här händer grejer.


Har inte besökt bloggsidan på ett tag, men här händer det verkligen grejer. Rock on Ewert!!!!

Mycket bra är för dagen redan sagt (möjligtvis beror det på att krönikörerna kommer ifrån samma omklädningsrum) så jag får väl helt enkelt utbyta dagens planerade linje.



Den tunga träningsperioden har blivit lättare, i alla fall är tanken att det skall vara så, men personligen så känner jag mig tyngre än någonsin och benen är som två stora degklumpar, om vilka mjölksyran kopplar ett stadigt grepp vid minsta lilla ansträngning. Därför beslutade jag mig för att gå ut och försöka jogga av mig lite av det värsta när vi idag var helt träningslediga. Hamnade under joggingturen av någon konstig anledning uppe bakom "Sadelmakaren". Har under mina tidigare 6 år i Kungälv aldrig tidigare hamnat på denna plats och har därför varit en smula skeptisk till lägenhetspriserna inom detta bygge (Kungälvs kanske högsta lägenhetspriser) men utsikten härifrån - särkilt i dagens underbara väder - var bedårande. Jag stannade till en kort stund på platsen, för att hämta andan och beskåda utsikten, och bestämde mig i samma veva för, att här skall jag bosätta mig den dagen min ekonomi tillåter detta, som Meja säger "It´s all about the money"



Ewert har helt rätt i sin analys angående Gynning. Hon steg flera grader efter sitt senaste program och JA programmet var anledningen till att jag hade så fruktansvärt bråttom hem igår. Skönt med bekräftelse på vad man tidigare påstått angående "städernas stads" storhet, kanske har Carolina varit inne och tjuvkikat lite här inne på bloggen ;).   Särskilt kul var det att hon gästade min största ryska idol (halv jugge), alla kategorier. Sacha!!!    Detta är komik på hög nivå!


http://www.youtube.com/watch?v=sGmvKd7yBHU&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=GAy0sBRL-8w&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=wzKEwlNbkAI


Nä matlagning på programmet.




-      Dunga tar Baggio bakifrån... de känner ju varandra sedan tiden i Fiorentina


Bo Hannson, såklart!


#82

11-3, en morfar i laget och OBK

Hej alla bandyvänner, 1:an här igen... Det var ju kul det här att skriva blogg och det verkar lugnt för Daniel att man gästar lite oftare! Vilken fantastisk match det var i fredags, både sportsligt och inramningsmässigt. TACK alla som jobbar hårt med jobbet runt arenan.
Ja vad ska man säga efter 8-0 i paus, "islossning" kanske för trots dålig is hade vi ett fartfyllt och varierat anfallsspel med några fantastiska anfall med Jakobs mål som min absoluta favorit. Det tråkigaste med att stå i mål är att man aldrig får vara med och jubla när vi har gjort mål. Jag får fira med bollkallarna i stället vilket absolut inte är fy skam.  Tycker också att vi spelade av andra halvlek på ett bra sätt, vi blir lite passivare i defensiven men jag tror ingen begärde att vi skulle gå ut och vinna 2:a halvlek med lika stora siffror. 11-3 är mycket bra mot Surte men nu blickar vi framåt.
Måste också nämna "testet" med de nya reklamskyltarna. Var inte nöjd med dessa då de blänker i isen och gör att man tappar bort bollen vid långa lyror, även några utespelare tyckte att det var svårt att spela mot det målet men andra tänkte inte alls på dem. 11 av 14 mål kom dock mot det andra målet.... (säger inte att det beror på skyltarna)
Sen fick vi ju reda på i intervjun efter matchen att Glenn Jansson har en dotter son vilket han inte har sagt innan, inte dåligt måste jag säga att vara 25 år och morfar. HAHAHA....det får han höra i omklädningsrummet det kan jag lova. En av årets största bloopers tillsammans med Nordéns "Ska bli skönt att min fru OCH min sambo samt mina barn kan komma och kolla på bandy igen." (se intervjun med Stefan och Glenn på Bandy-TV)
På lördag så bär det av till Otterbäcken och jag hoppas att det är fler i laget än jag som tycker det ska bli skitkul (min moderklubb) för annars blir det tufft. OBK har i år blandat och gett men i sina bästa stunder kan de överraska alla lag. Alla mot Otterstrand !!!! Måste bli en 2-3 supporterbussar antar jag.... eller inte !
E själv ledig från skolan idag men måste läsa en j**la massa hemma i stället i en bok som heter Leadership in Organizations och är som ni förstår på engelska. Det gillar jag inte alls, tenta nästa fredag dock så det är bara att gräva ner sig.
Många skyndade igår hem från träningen och Nordén var nog först för första gången i år, kan det bero på att
"I huvudet på Gynning " började klockan nio, Stefan valde att varken bekräfta eller dementera. Daniel därimot erkände direkt att han skyndade sig av den anledningen och inte blev väl han besviken när hon igår besökte Daniels älskade Moskva och hyllade staden. Citat: "Sweden sucks, Moscow is the place to be". Daniel gillar nog Gynning ännu mer nu.
Hoppas ni alla har insett att framtidens Robert Gustafsson nämligen Björn Gustafsson 21 år kommer från Kungälv. Han är helt klart min nya favorit. Kolla bara in dessa två klipp...

http://www.youtube.com/watch?v=77j1ZDYwoNU

http://www.youtube.com/watch?v=cPuSB1WnEsc

Ha det nu gött så ses vi snart på en bandyplan nära dig!

#1

Camp Nord 19.00... MÄKTIGT !

Ikväll smäller det, Surte ska försöka störa våran segersvit och de kommer kämpa som "svin" matchen igenom. Det vi måste göra är att ha tålamod och åka mycket skridskor. Vi vet att vi e starka och inte ska vi tappa några poöng hemma på Camp Nord...
Det ska också bli väldigt spännande att se inramningen idag, hoppas på storpublik nu när generösa sponsorer bjuder på inträde. Att de nya reklamskyltarna kommer till oss idag direkt från Bayern Munchen är ett stort bevis på hur det jobbas i föreningen i år. Känns verkligen att organisationen har blivit bättre i år och det höjer även oss spelare.
Igår på träningen var det bra taggning och alla är friska, vi ställer som vanligt upp med ett starkt lag. Brandin som har ett otroligt målsnitt kliver ett steg upp i banan och byter runt på mitten, ska bli kul att se. Skön seger i 15-5 !!!
Måste bara säga det att det är jävligt gött att plugga samtidigt som man spelar bandy, idag när det är match då hoppar man över föreläsningen (gjorde inget mamma) och sover ut lite extra och äter en rejäl frukost. Efter det blir det en promenad på V gatan innan lunchen hovas in förmodligen på Bettans salladsbar. Kommer ihåg förra året när jag jobbade, då var man ju helt slut på fredagsmatcherna. Tänk om alla hade det så här bra ! Olausson vet nog vad jag menar...
Nä nu ska jag sluta för snart kommer Stenvall hit och hjälper mig med min nya dator, ljudet vägrar funka. Säkert något jättelätt men jag är otroligt oteknisk så då får man anlita "DJ Superbiten" (ja han heter faktiskt så) att fixa det.
Forza Kungälv Olé Olé

# 1

Undvika idrott!

Abstinensen börjar så smått avta nu så här sent på onsdagskvällen, nu är det inte långt kvar. Har inte varit nere på "Skarpe" på två dagar nu p.g.a. sjukdom, förkyld igen, men imorgon är det dags igen.  I det sjuka tillstånd jag nu befinner mig i sätter en konstig mekanism igång inom mig och jag försöker på något sätt avskärma mig från allt vad idrott innebär.  Kom idag, under bussresan på vägen till skolan, på mig själv med att jag, utan att ens slänga en liten blick, hoppade över sportsidan i Metro. Denna sida som i "ickesjukt" tillstånd är den centralaste och heligaste utav dem alla. Kan inte förklara detta på något annat vis än att det är någon slags självömkan som utlöses. Jag tycker helt enkelt synd om mig själv, inte för att jag är sjuk, utan för att jag tvingas vara frånvarande från allt det roliga, och då låter jag liksom bli att erinra mig själv om allt som har med sport att göra.



Så hur gör man då för att få en sportfri vardag?

1)      Man studerar ungefär 100% mer än i vanliga fall, och inser att detta är den studietakt man egentligen bör hålla för att inte tvingas "tenta-pluggs-isolera" sig sista veckan.

2)      Man följer TV-utbudet på de icke sportsändande kanaler hårdare än vanligt.

3)       Försöker att hålla sig borta från nätet så länge som möjligt, och om man nödtvunget måste ge sig ut, så ser man innan man går ut till att spärra alla favoritsidorna (som till 99,8 procent består av bandysidor) i navigatorfönstret .

4)      Försöker ha kontakt med annat folk än bandyfolk. Detta är den svåraste av alla punkter och det är väl här jag har brustit som mest.  För min del blir detta näst intill omöjligt, då jag uteslutande känner bandydårar och de personer jag känner betraktar mig som en bandydåre, varför just bandy är det första de för på tal när stöter på mig.

Alla mina försök för att få en sportfri vardag är alltså dömda att totalmisslyckas, men imorgon är lidandet äntligen slut och jag kan gå tillbaka till mitt vanliga tillstånd.



Förresten enormt skönt med avlastning här på bloggen, tänker på Vaihelas och Ewersteins initiativ. Supportrarna får uppdatering nästan men bara nästan så ofta de önskar och så är det bra att andra tankar än bara mina ventileras. Trevligt värre!


Under dagens seminarium i rysk översättning, när det var som livligast diskussioner i den annars ganska så tysta gruppen, sa plötsligt vår professor och seminarieledare mitt i en diskussion, vilken han själv deltog i. - Jag måste ringa en taxi. Jag har fått en prick framför ögonen som inte försvinner. Tydligen kan detta vara ett tecken på en hjärnblödning, så istället för att diskutera potentiella översättningar, blev det till att diskutera med taxichauffören om potentiell mötesplats för transport till sjukhuset av vår sjuka professor. Snacka om tvära vändningar och man kan inte säga annat än att man blev lite chokad, där man satt i sin relativt lugna tillvaro.



För er som missade den underbart absurda kombinationen Carolina Gynning/Bert Karlsson i programmet I huvudet på Gynning så får ni här ett smakprov på Carolinas nya video.  Hon vill själv beskriva sig som Britney Spears fast bättre och schangern kallas för "Glamour punk".  

http://www.youtube.com/watch?v=oN4f6FVVWSA

Nästa onsdag 21:00 sitter man definitivt bänkad framför tv:n igen. Då ska Carolina ut och festa med Moskvaeliten, missa för guds skull inte det.



Fick inte med någon idrott idag. Det var bara av ren självbevarelsedrift, men det kommer nästa gång.






 ...de hade 5, men de ville ha sex, och de fick det när Per Foshaug tryckte in den..

Bo Hansson



82


I år e vi starka !

Tänkte göra ett försök att blogga, första gången jag gör detta så döm mig inte för hårt ! 1:an

Vi får väl börja med matchen igår som fick ett fantastiskt men dock så rättvist slut för Nässjö var inte värda poängen någonstans, trots att de krigade på bra och Runbom i kassen var het i den iskalla vinden på Skogsvallen. Ja för visst fan blåste det igen, är det bara jag eller har ni också känslan av att det har blåst i en månad nu???
Efter 0-0 i motvinden tog "De blåe" mina gamla lagkamrater, ledningen på en billig straff där Kenny Bohman slänger sig i duell med Hult. Staffskytt var Mannerberg och om man får vara ärlig så satt den bra, "Buteljhög" som Claesson hade sagt.


Domare Adolfsson dömde IGEN och hade ingen 100% dag direkt, inte för att det gynnade något lag men visst är det konstigt att det inte finns domarteam längre utan nu paras domarna ihop innan varje match. Detta syntes verkligen igår då Adolfsson och linjedomarna tog olika beslut matchen i genom. 2-0 kom på ett friläge av Esserius när vi hade 3 man på botbänken.

Sen kom vändningen, 82:an tog fart nerifrån och slängde iväg ett skott några meter utanför straffområdet som satt riktigt gött, Daniel måste ha förbättrat sitt skott med 300 % på bara några år. Utan tejp på klubban går bollarna som en häxpipa vilket jag kan intyga inte är lätt att kontrollera som målvakt. Det blir ett och annat blåmärke men det är det värt.

Runt den 80:e minuten fick vi en straff och eftersom 83:an missade i första halvlek så kliver den totalt orädde och unga Muttern Brandin fram i sin tredje seriematch för året fram. Inga konstigheter med det tänkte nog Brandin när han satte straffen mitt i mål, Runbom satt nere i vänster hörnet. HÄRLIGT, nu hade vi poängen och vi skulle få några chanser till.  I den 93:minuten skjuter en blåtomte utanför i bra läge och Liw säger till mig att slänga iväg bollen för att få en sista chans. Jag vet att man ska lyssna på de äldre men idag tog jag ett annat beslut och det var att rulla ut bollen till vänster där 83:an cirkulerade. 5 sek senare stod det 2-3 på tavlan och matchen var slut. Vilket underbart mål och en grym assist. :-)  TV-pucken glädje över hjälten Lindberg.
Segersången som man annars får dra ur laget för vi har så stora krav på oss själva ljöd högre än någonsin. Visst är det härligt med idrott ! Skönt att aldrig ha förlorat mot Nässjö med Kungälv också. Sist Nässjö slog Kungälv på Skogsvallen stod jag i Nässjö och visst har jag för mig att det blåste då med. Inga höga odds...
Vi har nu några riktigt roliga veckor kvar på säsongen där ett elitseriekval ligger och väntar på oss, för många inklusive mig själv är de sista två veckorna de viktigaste någonsin (bandymässigt sett då) och vi förbereder oss genom att träna hårt och smart, i veckan släpper vi på den tunga benträningen för att närma oss "lätta" ben.
Just nu ser det som vi får möta Gripen, Örebro och Frillesås vilket kommer bli tufft men i våra tankar finns bara elitserien och med supportrarnas hjälp ska vi nå dit.
Filmerna i bussen i går var på ditvägen, Disturbia och på hemvägen Bring it on. Disturbia rekommenderas men den andra skiten... ja jag säger inte mer än så. Jenefelt o Jansson tyckte dock att den var bra. För övrigt så är det ju ett underbart bandyväder idag, det har visst slutat blåsa trots allt. Men helt allvarligt vad gött det är att spela inomhus. Bandyn framtid, helt klart.

Det blev visst lite längre än jag tänkt mig men nu vet ni lite hur det var igår.
O.B.S Tommy och Olausson har för övrigt förstärkt lagkassan med 300 kr också genom att inte städa under veckan i omklädningsrummet... Nu när till och med Daniel fått ordning på sin plats.
Bring on Surte!!!

# 1

Välkommen ombord på Nässjöresan

Ja, Välkomna igen ska ni vara till ännu en bussresa med vårat gäng i IFK.

Idag läser ni återigen Vaihelas ord. Denna gången e vi påväg till Nässjö en bandymetropol och faktiskt en favoritarena för mig personligen.
Ingen aning varför men på något sätt så trivs jag där. Kanske för att vi ofta vinner där ;-)

Idag har vi fått äran att sitta i lagets favoritbuss. En dubbeldäckare med ett litet rum på bottenvåningen med kylskåp och små bord. Lite lyxigt faktiskt.

Nu kom Ryssen ner för trappan till lyxrummet och började prata kosttillskott.

Björkman sitter och läser en bok om träningslära, men  lyckas på något sätt prata samtidigt.

Simon är djupt inne i filmtittandet, men jag tror han lyssnar  på allt som sägs runt omkring honom ändå.

Brandin ser nöjd och glad ut. Två baljor sist, kanske han knackar in några idag med?

Det är snö utanför. Inte ofta man ser det nu förtiden. Ganska fint fakiskt.


Nu får vi prata lite match...

Våra kroppar är för tillfälligt ganska möra. Detta medför att humöret och skallen kan vara lite seg att få igång, men detta har vi nu känt de senaste matcherna och på något sätt så ska vi jobba upp fokuset till matchen ändå.

Janne Höltö (eller hur det nu stavas) har framför allt två luriga finter. Den ena går till på det sättet att han snurrar ett varv med bollen sen snurrar han åt andra hållet och på något sätt lyckas han ha kvar bollen på bladet ändå. Den så kallade "Snurrfinten"
Den andra finten kallar jag för "zorrovispen" han gör en dragning med klubban en halv meter över bollen och lurar motspelaren åt ena hållet. Mycket effektivt.
janne är en bollhållare av hög allsvensk klass och har goda minnen från 44:an från Skarpenord när man var pöjk och stod och tiggde klubbor efter matcherna.

Nu börjar grabbarna trycka i sig bettans sallad, med rhodeisland-sås. Får bli en för mig med snart.

Måste även nämna att jag är otroligt glad för att ha skrivit ett 3:års kontrakt med IFK. Ser fram emot en framgångsrik tid för klubben och för min egen del som bandyspelare. Men nu gäller det att ha fokus på den sista biten på denna säsongen. Om allt klaffar så sitter vi om ett år, på väg mot andra orter nästa år. Råder inga tvivel på att vi sattsar åt det hållet iallafall.

Måste bara nämna att simon har en sjukt konstig t-shirt på sig, en tjej som försöker strypa en anna, sjukt märkligt.
brandin och olausson har redan tryckt i sig hela salladen, olausson har druckit en kanna kaffe, jakob har lyckats få med sig filmer, typiskt när hogge inte är med, den mest trogivna filmtittaren.

Nu jävlar så piskar vi dit nässjö, ingen lätt uppgift, viktigaste för oss är att få ordning på små detaljer i vårt spel vilket vi kommer att praktisera i dagens match. Men först å främst så behöver den odör som nu har spridit sig i bussen, vem har släppt sig.

STORA BANDYKRAMAR FRÅN A TRUPPEN,
 - Björkman håll käften!!!



RSS 2.0