Julen är här


Julen står för dörren och så sakteliga börjar den rätta julkänslan infinna sig. I helgen hanns det med bl.a. julklappsinköp, julgransklädsel och en hemskans massa julbak. Det sistnämnda stod dock mest min husliga sambo för och jag agerade gladeligen provsmakare och skötte mig nog ganska skapligt för något kilo har man allt lagt på sig.



Nere i omklädningsrummet märks det också att julen är på G. I läskbackarna serveras det nu julmust och i torsdags bjöd gamlingarna (Liwen och Hogge) på glögg och pepparkaka, variant bättre. Låt vara att det var för att de var försenade med fruktinköpet för veckan, men ni ska ändå ha CRED. för  initiativet.

Fredagens match mot Nässjö tycker jag personligen var helt OK. Tycker att vi spelade bra och varierat. Vi får en helt annan bredd i spelet med "Nodden" i laget och blir inte lika lättlästa. Vi skapade chanser för att vinna matchen betydligt större men bolluslingen ville inte in. Bl.a. hade vi över 20 hörnor och gjorde bara 2 mål på dessa. Det är för dåligt.

Nu har vi dock några dagar på oss, för att hitta skärpan i avsluten inför annandagen och det är ett måste. Årets annandagsderby kommer bli det tuffaste på många år, av flera olika skäl.


?-          Ett derby är alltid ett derby, och jag tror inte vi har lyckats vinna uppe på Jennylund på tre år.


           

?-          Surte har för en gångs skull ett bra lag och ligger med bra i serien.

            Storsegrar mot Otterbäcken och LAIK vittnar om kapacitet.


?-          De har en hall som de är vana vid att träna och spela i, med allt vad det innebär.

             Låter kanske som en konstig anledning, men det ska jag säga er att isen i Surtes hall inte på långa vägar kommer upp i den iskvalité som finns i exempelvis Edsbyn och t.o.m. isen på skarpe har varit betydligt bättre. Vi har under våra 5 träningspass där uppe inte lyckats genomföra ett enda riktigt bra pass. Därför kommer det att bli oerhört tufft i år.





världens kanske vackraste luciatåg

.

Alexander dagisgrupp lussade i torsdags för föräldrar och syskon utomhus på dagisgården. Denna lilla rara skara 2-4 åringar fick mig, för första gången på mycket länge, helt knäsvag........ och resterande delar av den kvällen gick man runt varm och leende inombords och trallade på sin nya favo-melodi....................la la la  tomten äter gröt :)

Tänk vad lite som behövs för att man ska bli glad i alla fall.




Nä nu är det snart dags för träning.


- Det spelar ingen roll om vi vinner bara jag gör mål


Mats Magnusson, lagspelare



82


Kingen är tillbaka!!!!!!!

Så var det då äntligen klart  "Nodden" spelar med oss i IFK och det känns riktigt bra att han valde just oss, för tänk vilken oreda han hade kunnat ställa till med om han hade gått till exempelvis "Frillarna". Det hade blivit tufft för våran del. Nu ser det dock väldigt bra ut.  Med "nr 10" i laget får vi ytterligare en dimension i vårt spel. Han är en utav Sveriges absolut bästa passningsspelare (möjligtvis bara Muhrén och Fosshuag som är vassare) och efter några träningar med oss kan jag lova att han kommer att underlätta enormt för oss i speluppbyggnaden,  nu blir vi riktigt farliga.



Otroligt imponerad av tandläkarna alltså, snacka om att det är ett yrke där det krävs millimeter precision.

Inför min rotfyllning igår var jag något nervös, kanske inte så konstigt när min flickvän sa att det var den värsta smärta hon varit med om bortsett ifrån när vår son föddes. (Då har hon ändå krossat hela armbågen). I alla fall så var jag nervös och jag är sådan som person att när jag är orolig inför något så vill jag hemskt gärna veta precis i detalj hur allt ska gå till. Kikade då lite på nätet hur en rotfyllning går till. Fascinerande!!          


http://www.vardguiden.se/Movie.asp?Movie=687474703A2F2F7777772E7661726467756964656E2E73652F646F63756D656E74732F66696C6D2F726F7466796C6C6E696E67656E2E737766

 (Faktum är att de trådarna som placeras in i rötterna på slutet knappt gick att se med blotta ögat)



Under en sen lördagskväll för några veckor sedan, under ej  helt nyktra förhållanden råkade jag lova att jag skulle omnämna  Kareby dams fina säsongsinledning här på bloggen. Ni imponerar och förtjänar större uppmärksamhet än så här. KF (Karl-Fredrik Jonsson) karebys tränare, som absolut ville att jag skulle omnämna honom här, har redan snokat åt sig tjejernas mediautrymme och förtjänar inte mer.    *skojar med dig KF*

(skit också nu fick du några rader här också)



Ska man våga sig på att tippa morgondagens omgång.


TJUST-Kungälv    4-9

GAIS - Nässjö     6-7

Målilla - Surte   8-5

Frillesås - Otterbäcken  9-5

LAIK - Jönköping  6-3


Idolfinal ikväll. Tycker helt klart att de två bästa deltagarna är kvar. Hoppas på Amanda, men tror på Marie.


Nu hägrar glöggkväll (Alkholfri såklart dagen innan match) hemma hos 83:an, frugan hans har tydligen bakat hela veckan, gött!!!



- Man mår lite som tabellen förtjänar


En purfärsk groda ifrån villas tränare Micke Arvidsson

lyssna själva och titta på lite bandybilder ifrån matchen mellan Villa och Edsbyn.

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=993626





82


Strömming-/köttmur

Dags för lite blogg igen, allt för supportrarna skull (tenta period igen, så tiden finns egentligen inte)


Har de senaste dagarna haft en osannolik tandvärk, med påföljd att jag under natten mellan måndagen och tisdagen endast sov en timma. In till akuttandvården på fredsgatan i Götet på tisdagsmorgonen. Just då var bedövningen värd varenda krona (750) och imorgon väntas rotfyllning och ytterligare 1600kr. Inga kul pengar att behöva lägga, särskilt inte i december månad.



LAIK matchen känns som allt för länge sedan för att ens ta upp, men det var sannerligen inte lätt att spela mot den köttmur de ställde upp, alla man nere i straffområdet. Tur att vi har bra skytte, det är det man får lita till i denna typ av matcher.

På lördag möter vi nykomlingarna i årets södra allsvenska, Tjust från Västervik (Gamleby). Personligen har jag fina ungdomsminnen från den (sommartid) mysiga staden Västervik. Bl.a. Elitpojklägret med smålandslaget i fotboll och när farsan och jag var där tidigt på vårkanten och fiskade strömming ( ja sillen heter så på östkusten).

Konstigt med två namn på samma art (Clupea harengus), men små skillnader finns tydligen och för de som är mer intresserade i strömming/sill frågan finns mer läsning på. 

http://www.nrm.se/utstallningarcosmonova/jourhavandeforskare/jourhavandebiolog/fiskar/sillellerstromming.4.18fc9baff6275048180003334.html

Om Tjust vet jag inget mer än att de i år har spelat jämnt i alla sina matcher och att vi kommer att få åka okristligt tidigt för att komma i tid till matchen som går av stapeln 13:15. Hoppas vi inte får möta samma köttmur, eller vad den nu kallas på östkusten, som i fredags. Risken är nog dock ganska så stor.


Sedan omklädningsrummet byggdes har där spelats oerhört blandad musik. Allt från mina och Jakobs välgenomtänkta rockiga låt val, till Simons aggressiva ghettomusik. Allt har enligt mitt tycke ändå varit helt ok, men den senaste tiden har Glenn J velat ha ett ord med i leken, och det kan inte uttryckas på annat sätt än KATASTROF.

Det var t.o.m. så illa att Liwen nu skall bränna en skiva.



Väntat

- Fosshaug avstängd igen. Har svårt att tolka hans resonemang angående det här med julgrisen. Läs och försök förstå själva. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/bandy/article1391327.ab


- Nu är han störst av alla genom tiderna med sina 63 europamål. Kung "Bippo" Inzaghi.



Oväntat

- Nordén tränar med oss. Var helt säker på att han skulle spela i Vetlanda. Hoppas det blir något av detta nu. Du är välkommen Stefan.

´
- Tommy J leder nu IFK:s interna liga i bandycoachen. (men snart är ordningen återställd)


- Ronaldinho överens med Chelsea om kontrakt, återstår nu bara för klubbarna att komma överens.



 - Staffan Ohlsson har missat ca tjugo passningar och tjugofem skott under OS turneringen, men i övrigt är han briljant.

Claes Hellgren Handbollsexpert



Nä tillbaks till studier.



HEJ SVEJS!!


   82


RSS 2.0