Valborgsblogg

NR9:

Valborg

Nu e det valborg och jag har fått den stora äran att arbeta detta dygn. Att arbeta på valborg kanske kan innebära lite okontrollerade valborgsbraser att släcka. VI får se vad kungälvs kommuns innvånare hittar på denna natt.
Till er som e lediga kan jag bara säga. Ha det kul och ta hand om er där ute.

Innebandy
Vi i A-truppen är inne i en styrketräningsperiod och det kan jag meddela gör att man för tillfälligt inte kan kalla sig för fjäderlätt.
Detta medför att man på innebandyplan kanske e aningen lite långsammare just nu. Men i förlängningen kommer detta göra oss mycket snabba och smidiga i kroppen. Får ta Wards order att stretcha ordentligt framför tv:n på kvällarna.
För övrigt kan jag bara säga. Jenefelt du har bra träffradie med din innebandy-klubba. Ni var värda segern. (denna gången)

Startelva tips
Jag kikade i gästboken för att se hur diskussionerna går för att ha något kul att skriva om i bloggen. Självklart diskuteras startelvan flitigt. Jag får tacka dom som inte tror på mig... Jag blir nämligen extra taggad av sådant. Det som e jäkligt kul iår är att vi har många spelare av hög klass vilket gör att allt blir roligare och vi kommer trigga varandra och det gör att vi blir ännu bättre individuellt samt i förlängningen som lag i helhet.  Konkurrens om platserna e grymt bra samt att det är då jag själv e som bäst. Ser redan fram emot seriestarten att kliva in på skarpe och ge järnet i 90 minuter.  

- veckans floskel måste vara. BRANDIN när han funderar över poängställningen i innebandyn
" Nu har vi 3 vinster 1 lika och 0 olika i matcher" Får jag fråga vad olika är för något? ;-)

Svenska Cupen.

Vetlanda= slagpåse
Sirius= slagpåse
Västerås= slagpåse

GOD HELG

Fotboll-personliga samtal-magkramp.

Ett prestigemöte mellan äldre och yngre i fotboll spelades igår på skarpenords arena. Att Jakob Jenefelt var med i de äldre visar att vi har en sjukt ung trupp. Äldsta spelaren igår var målskytten Patrik Ewerstein och "tanken" Stenvall.
Det var en jämn historia rent målmässigt men de äldre vann mycket välförkänt och kunde i slutminutrarna visa sin kraft och dra ifrån.
 
Fick lite rysningar när Skarpa Gubbar dyker upp på läktaren, bränner av en bengal och yler fram ett paradnummer från deras gedigna repetoar.

Nya ansikten på skarpe

Härligt med lite nytt blod  i truppen. Fredrik ifrån Frillesås visade stuntals prov på fin bollkontroll och fina smörpass från sin höger position på fotbollsplanen, De Nya Junisarna visade att dom vågar att utmana och man får tacka Lindberg att han tog mittbacksplatsen och dominerade med fina nedtagningar och fina pass upp på målskytten Patik Ewerstein som visade att han kollat på Liverpool en hel del.

På Fredag fyller jag år 24 så den som vill skänka en liten present e välkommen. :-)
Helt ofattbart snart e jag halvvägs till 50.

Matrialare skaffa hörselkåpor till oss alla. risk för hög bullernivå. Brandin har en tendens att prata en heldel.

Åberg e Unstoppable.

Klacken sjung lika vackert som fåglarna på min bakgård.

Magtestet har gett mig svåra kramper i magen. Ett tecken på att jag bör träna den lite mer.

Ha en fortsatt bra vecka.

14/4 idag börjar vi vägen mot målet...

Japp, så efter en skön och välbehövlig vila några veckor så börjar vi idag elitseriesäsongen 08/09. Det är väldigt inspirerande att veta vad som väntar oss i vinter, storlag som Edsbyn, VSK och SAIK ska komma till Skarpe och på annandagen väntar förmodligen Villa med alla sina fartspelare... Ska vi tippa att defensiven kommer avgöra den matchen?! Det är också roligt att följa årets silly season och se vad som händer med våran trupp, vi har redan presenterat 2 st nyförvärv i Glenn Skoglund och "Putte" vilket kommer innebära ännu mer starka skridskoåkare i laget. Välkomna gubbar ! ryktesvägar så har jag hört att det kan vara några fler tänkbara nya gubbar på plats klockan 18.00 ikväll. Kul även att de spelare vi har skriver på långa kontrakt !
Säsongen som var slutatde ju på ett helt fantastiskt sätt och äntligen fick vi ta steget upp efter 8 år (?) på baksidan. Vad minns man mest av säsongen som var då?

Omklädningsrummet, blev mycket bättre än jag hade kunnat tro. Många var vi som ställde upp med matrial och arbetskraft och ett speciellt TACK riktas till Martin Karlsson JÅLAB, Kenneth Marberg, VB Bygg och farsan som ordnade till elen.

Matcherna, för mig är ju Nässjö matchen borta ett härligt minne med Lindbergs 3-2 i 90:e och glädjen som blev efter det. Annandagen har man ju fortfarande på näthinnan med den fantastiska stämmningen och även här en uddamålsvinst. Surte hemma givetvis, vilken uppvisning... Rätt sida älven var inte svårt att se den kvällen! Sen är ju hela kvalet med Gripen hemma som det största utropstecknet både för laget och fansen en sak man sent glömmer bort.

Festen, på Tre Kockar blev en stor succé. Vi hade väldigt väldigt roligt om man säger så också innan i omklädningsrummet. Tog några timmar att städa där dagen efter men det var det värt!

Skarpa Gubbar, Alltid fantastiska givetvis men i år har ni även tagit steget till kanske den mest uppmärksammade klacken i landet, genom Bandy-TV som jag vet ses av väldigt många bandyspelare i vårat avlånga land. Keep up the good work !!!

Erixen, Säger bara TACK för all underbara bandybilder speciellt på Vaihela... Vilka miner ! Hoppas du skickade in bilder till årets bandyfotograf ! Där e du klar...

Roliga händelser, Vaihelas målgest mot LAIK som resulterade i skadat knä tror jag det var (lugnt med det nästa år 9:an), Jansson och Björkmans tjöt... Jansson med sina roliga historier och Björman med sin snabba mun, hehe mycket roligt kommer det ut där iaf!, Olaussons dunder straffar mot Frillarna, Åre resan (utan detaljer tyvärr), Hults skott (två mål kanske max under alla träningar) eller vad säger du 19? Bandyfruarnas sammanhållning med kaffetermosar under matcherna!

Så här kan man ju fortsätta ett tag men nu är det dax att glömma säsongen som var och börja tänka på det som startar ikväll. Tror t.o.m att det vankas tester ikväll...

Hörs snart bandyvänner !

Och kom ihåg, Jocke Åberg är unstoppable ! ok, det var en liten detalj från Åre...

Mvh Ewert







Elitserievår

Hej Hopp.

NR 9 om våren.

Det är april. Månaden som ligger längst bort från bandybollar, målburar, segersånger, skridskoskav, osv.
Det har varit sol idag. Började dagen med en promenad i fontin med fågelkvitter, tunn jacka, solsken. Hundägare, friskis-människor, skolklasser och romantiska par hade tagit sig dit för att njuta av morgonsolen. Jag vet inte men... kan jag ha varit den enda som tänkte på dallasfinten+ skott i nättaket vid den stunden? Eller e det vad alla människor gör vid denna tiden på året?

Vårträning

JA för min del har den senaste tiden handlat om att få igång leder och muskler i sin helhet. Har sprungit samt gymmat lite. Som tur e börjar den gemensamma träningen och snart går vi även på isen igen.
Jag har oxå ett mål som står utanför bandyn GÖTEBORGS VARVET. Förra årets tid var 1.29 vilket självklart är ett mål att slå.
Jag har två teorier om hur det kommer att gå-

Eftersom min löpfrekvens varit obefintlig det senaste året så känner jag att uppförsbacken liknar fontinbacken för att komma upp i löptempo. Kommer förhoppningsvis att komma hyfsat nära målet förhoppningsvis.

Min andra teori är att det faktiskt går riktigt bra. PGA att jag iår startar i en betydligt bättre startgrupp. Förra året grupp 10 detta året grupp 1b. Men det vill säga att jag förbättrar mitt löpsteg som förtillfälligt är enligt mina mått under all kritik.


Rykten

Förstår alla bandyantusiaster i Kungälv att ni går och väntar på spelarbesked. Nyförvärv, Egna spelare och allt som har med sillyseason att göra. Jag kan faktiskt intyga att jag e lite spänd jag med.

För det första- Jag vill inte mista goda vänner och duktiga spelare. eftersom jag  själv ska spela kvar i föreningen i 3 år vill jag självklart trivas med gruppen.
 För det andra-  Nyförvärv som kommer till klubben kan jag bara säga välkomna ni kommer att trivas kanon, Ett gott gäng med elitserien att se framemot. Ska bli riktigt kul att träffa lite nya ansikten. Kom ihåg bara att...Akta er för att låna ut saker till jakob ( lånade min gitarr i 2 månader, skulle varit en helg) Akta er för att sitta bredvid bulten. Hörselskador att vänta.

Snart drar säsongen 08-09 igång och då kommer det dyka upp fler anledningar att skriva här på bloggen igen.
Ta väl hand om er och för er som inte vet så hade vi en kanonsemester i Åre med laget. mer info kommer..... INTE.
Måste bara säga. Tack Jakob det var som tur var  "BARA" på det berömda att vi fick åka hem dagen efter ankomst. ;-)


RSS 2.0