Attraktiv bandy

Torsdagens träningsmatch mot LAIK slutade med det för årets försäsong gångbara resultatet 7-5. Undertecknad var själv inte med i matchen och inte heller på plats för att beskåda den (fick under torsdagskvällen in något så ovanligt som familjetid, vilket man inte är helt bortskämd med så här års).  Matchen spelades under tämligen dåliga bandyförhållanden och återigen med många spelare på nya positioner och resultatet får väl därför ses som godkänt. I serien torde dock siffrorna bli större. Uppseendeväckande att Brandin gör 3 baljor från sin mittfältsposition. Han har tagit ett stort steg bara genom att ta av sig gallret (bli första års senior), KUL!!

Tänk vad bra alla vi andra gallerungar i IFK skulle bli om vi gjorde detsamma. Då vore ju dock serien avgjord på förhand och det vore ju inte så bra :)


Till helgen flyttar A-laget in i det nybyggda omklädningsrummet, som kunnat byggas tackvare givmilda sponsorer (klubben har inte lagt en krona) och gratis arbetskraft i form av bandyspelare med fantastiska snickaregenskaper. Rummet är utrustat med ett för varje spelare i truppen personligt bås där vi kan förvara utrustning + personliga tillhörigheter. Vidare finns här ett generöst duschutrymme, tvättavdelning, Slipbod (byggs som projektarbete av byggeleverna på Mimers) materialförråd, frukt och kaffehörna och sist men inte minst en 42-tums Plasma TV och en fet stereoanläggning. Det finns speciellt två killar som ska ha en extra eloge för arbetet med omklädningsrummet, som lagt så många timmar där nere och tom. startat byggfirma (VB bygg AB) som på allvar börjat konkurerar med byggfirmorna i GBG området. Tack  (V)aihela (B)randin utan er hade det inte blivit något!!  För er som behöver anlita en byggfirma, så tror jag tyvärr att VB bygg har fullbokat ett bra tag fram över då de håller på med ett enormt renoveringsprojekt hos en av IFK: S högt uppsatta personer.




Årets World cup är igång. De ryska lagen verkar ha blivit en klass bättre. Nu handlar det inte bara om storlagen Dynamo Moskva och Zorkij. Lag som Rodina, Vodnik och Trubnik imponerar stort.

Trubnik slog ut både Hammarby och SAIK ur sin grupp och kvalificerade sig tillsammans med Zorkij till slutspelet.

Rodina leder i skrivandets stund grupp C, där bl.a. Edsbyn och Vetlanda huserar,

Vodnik blir gruppsegrare i grupp E.

Man kan ställa sig frågan, om den ryska bandyn håller på att passera den svenska?  Personligen tycker jag att det vore bra om så var fallet.  Den ryska bandyn är snabbare, mer dramatisk och mer livfull. "Vperjot" (framåt) är lagens motto och detta lockar storpublik. Såg flera av de svenska topplagen i svenska cupen och vissa av deras matcher var rena sömnpiller. Det värsta exemplet var när vi med stora förhoppningar åkte till DINA arena för att beskåda toppmatchen mellan Västerås och Broberg. Matchen var något av det tråkigaste jag och många i laget med mig sätt på många år. All heder åt Broberg som försökte anfalla och med lite tur kunde ha vunnit matchen, (2-0 till VSK) men Västerås med så många duktiga offensiva spelare borde kunna bjuda på mer underhållning än det vi fick beskåda. Man vänder ur i varje anfall och försöker inte ens att gå på avslut, trots att man bara ledde med 1-0 och flera gångar var nära att tappa ledningen. Attraktiv bandy?  NOT! Jag förstår att folk slutar att gå på bandy. Topplagen är ju förebilder för hur bandyn skall spelas generellt i Sverige. De ryska lagen spelar mycket som de svenska gjorde på 80- och 90-talet, och visst var det väl roligare att gå på bandy då?? Därför hoppas jag verkligen att rysk bandy blir världsledande och att den svenska bandyn tar efter (Jag vet att jag uppfattas som "något" partisk i detta fall, då det i mina ådror till 50 % flyter blod från det stora landet i öst) Det är också viktigt att inse att folk inte kommer att strömma till arenorna bara för att de får tak. Folk vill ha underhållning oavsett om de står inomhus eller utomhus och det måste vi ge dem, annars riskerar bandyn att ta död på sig själv, trots att den flyttar in. Ni har nu fått ta del av mina åsikter i ämnet attraktiv bandy. Vill ni ha fler åsikter i ämnet kan jag tipsa om Joakim Forsluns krönika på http://www.svenskbandy.se/



Uppmaning till Kungälvare

TA BUSSEN TILL STAN!!

Fantastiskt vad bra bussförbindelser det är mellan Kungälv och Göteborg Central. Restid med buss i rusningstrafik Kungälvsmotet- Nils Ericsson.  T.o.r: 44 minuter.

 Uppskattad restid med bil, samma tur samma tid: 84min.  

Total väntetid på buss: 2min.



IDOL

-Marie Picasso kan sjunga.

-Mattias kan inte sjunga.
-Sam låter som farsans gamla rakapparat.

-Peter Jihde gör sig verkligen "INTE" som programledare.  - Sluta med tramset, du skall leda idrottsprogram Peter!



Snart dags för stora julbaket.,,,,,,,,,eller????     http://www.youtube.com/watch?v=pU3_pFvL8Lw


Pär Zetterberg på frågan: Hur blir det med VM år 2002?

-Jag fortsätter så länge jag håller på


/#82


2 matcher och 100mil avverkade

 Under helgen som gick bodde många av oss i laget större delen av tiden i Orusttrafikens dubbeldäckare. Bra filmer, bärbara datorer, maffia och lagets stereo inkopplad (bitvis bra musik) gjorde att tiden förflöt väldigt fort.




Revansch x2

Under lördagen mötte vi Köping i Norrköping. Hela 5 spelare testade nya positioner.  Med tanke på det så gör vi på det hela taget en väldigt bra match och leder med 7-1 när det återstår 25min. Några onödiga utvisningar och lojt spel gör att Köping får putsa till siffrorna lite väl mycket 7-5 och resultat speglar väl inte riktigt matchbilden. Tycker att alla killar som spelade på nya positioner gör en bra match, men en som verkligen imponerade på sin nya position var Erik Svensson som libero. Känns som att Erik kan bli Anders Liws ersättare ifall han mot all förmodan väljer att lägga skridskorna på hyllan om några år.

Mest minnesvärt ifrån denna match är annars domarinsatsen. Två säkerligen 60 år fyllda gubbar dömde och de nya reglerna torde dessa två herrar misstolkat fullständigt (här tilläts istället hårdare spel innanför straffområdet, istället för hårdare bedömning mot just detta).  Med de domare vi hade i Lidköping under söndagen (som "verkligen" praktiserade den nya regeln) skulle vi i underkant haft en 7-8 straffar i matchen mot Köping.  


Matchen mot Gripen vann vi med 7-5, vi började ganska så trevande. Vi hamnade fel i våra positioner i defensiven och tillät spelarna i Gripen att komma igenom alltför billigt, vilket vi rättar till i halvlek och får ett mycket stabilare försvarsspel. Utav Gripens 5 mål kom 4 till på straff. Domarna hade en stenhård bedömning och minsta lilla touch på motståndaren resulterade i straff.(vi fick också en billig straff med oss)

Känns lite konstigt när en relativt ren brytning i straffområdet och en ful bentackling utanför straffområdet ger samma bestraffning, då försvararen alltid utvisas vid situation innanför straffområdet.  Kontentan av den nya regeln är att vi måste stoppa motståndaren högre upp i banan, vilket vi hade problem med i början då vi försökte bryta på ett korrekt sätt. Ändå skönt att slå Gripen och det känns som vi har närmat oss Elitserielagen ytterligare i år. De flesta i laget har både blivit fysiskt starkare och taktiskt skickligare. Nu gäller det bara att hålla i.




Ollesson floskel

(Konversation vid taktiksnack inför matchen)


Knöös (till Ollesson) - Vi har stora förväntningar på dig som mittfältare idag.

Ollesson - Ja i alla fall innan matchen.

Brandin (uppmärksamt) - hur fan kan man ha förväntningar efter matchen?



Standard

Fosshaug intervjuades efter uppvisningsmatchen mellan Västerås All-Star och Landslaget.  Pelle gnällde som vanligt på domaren,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,efter en uppvisningsmatch i en nybyggd hall med 8000 åskådare på läktaren. Fanns ju så mycket annat att prata om. Att han orkar.


IDOL

Gathania var chokad över att hon hängde löst i omröstning (åkte senare ut).  Dags att vakna tjejen. Du kan inte ta en ton rätt, du saknar taktkänsla och en alkis har bättre flås än vad du har.


  

Många i laget (bl.a. Vaihela, Jenefeldt och Björkman) har ont i magen idag. Blåvitt möter AIK borta, vinst och blåvitt kan spela hem guldet mot Trelleborg på ett fullsatt Nya Ullevi till helgen .  Både jag och Ewerstein hoppas också på blåvit seger, men av en helt annan anledning än ovanstående.

I början av terminen på Högskolan delade en studentförening ut gratisbiljetter till matchen mellan IFK Göteborg och Trelleborg den 28/10. Det var ju inte direkt så att man hoppade av lycka när man fick biljetten. Nu är jag dock ganska glad för gåvan. Skulle kunna vara "ganska" så kul att vara på plats med kanske 40000 andra GBG:are och se IFK spela hem guldet.




Snart är det vinter kära bilägare                                              

http://www.youtube.com/watch?v=sB78qOqIeaI

(tack för den syrran)



Lasse Kinch


"Härligt att AIK satsar framåt och inte försvarar 0-2"



See´ya!!!!


Ångest och spelskandaler

Fosshaugs nya bok "Bandygalen" lanseras på lördag men har redan skapat stora rubriker, anledningen, spelskandalerna som duggade tätt under början av 90-talet. Personligen har jag inga som helst motiv till att Fosshaug skulle ljuga i detta fall, men det är klart gubbarna som nekar sitter i lite dumma positioner för ett erkännande. Hur det än må vara så finns ett gratiskapitel från boken på http://www.svenskbandy.se/ där Fosshaug diskuterar bandydomare, kul läsning.




Mejjan testade ett par gigantiska målvaktsbenskydd idag (slutade upp vid midjan när han stod upp. Sittandes syntes han knappt bakom dem.)



Björkman har ångest inför matchen mot Mölndal i Kosa Cup på Rudalen som spelas om ett par veckor. Den började redan under svenska cupen . Inför matchen mot Edsbyn satt vi ett par gubbar och pratade om hur det skulle bli att möta svenska mästarna med spelare som Kuben, Liw och Edling och en viss nervositet infann sig nog hos de flesta, hos alla utom Björkman.  Björkman var då som nu mycket bekymrad över - hur i hela världen vi skulle kunna stoppa Lars "Smaskesmisk" Frisk? Mölndals stora legend. Det ska bli intressant att se vad mannen med det klatschiga smeknamnet (har aldrig haft äran att beskåda honom) går för. Lyssnar man till Björkman är han en man för landslaget.




Dumt att börja jobba med isen nere på "Skarpe". Vi har ju vindstilla och minusgrader på nätterna för jämnan här nere på västkusten. Vi kör igång om 3 dagar måndag 22/10 istället.  




Ett av bidragen i nästa års Schlagerfestival "Kebabpizza -Slivovitza". Världsmusik av 3 makedonska hårdrockskillar från Göteborg, doftar succé.




Nytt avsnitt av bandy-tv till helgen, gött de,,,,,, kör på gubbar ni är grymma!!




Ett minnesvärt citat får avsluta dagens blogg

- Jag känner att jag aldrig haft ett så bra skjut på flera år.

Magdalena Forsberg


Tillbaka i verkligheten

Igår var vi så tillbaka i vardagen igen, vilket innebar träning i badbaljan (oasen).  Träningen karaktäriserades av högt tempo, irritation och smågrinighet.  Frustrationen var påtaglig och man märkte att många spelare (inklusive jag själv) hade problem med de små ytorna inne på rinken nu när vi varit ute på stor plan.  


Till helgen väntar två tuffa träningsmatcher. På lördagen möter vi Köping IS, som förra säsongen besegrade oss med 8-3. Enligt mitt tycke är Köping ett mycket bra lag med en stark defensiv. IFK bekantingen Danne Kåberg håller ihop det unga försvaret på ett föredömligt sätt, och framåt handlar det mycket om "Bissen" Larsson och Johan Björkadal.  Det gäller att vara rejält på tå ifall vi ska kunna vinna den matchen. 


Sent på söndagen möter vi så förra årets kvalvinnare Gripen/Trollhättan. Gripen mönstrar i princip samma lag som förra året, men har 3 starka nyförvärv i Stefan Nordén, Misha Pasjkin och Marcus Sixtensson.  Här kan vi nog vänta oss att Gripen kommer att föra matchen, men med lite tur och taktisk skicklighet kanske vi kan få med oss någon pinne även här.Revanschlustan borde det inte var några som helst problem med i någon utav matcherna.


Känner att även jag måste kommentera de nya reglerna som testades under svenska cupen.

Timeout

Perfekt för tränarna att kunna samla laget och få till stånd en taktisk ändring. Något som kan vara svårt att få ut till hela laget under match.


Utkast utanför straffområde

Regeln är ju ingen nyhet, utan fanns för ett par år sedan, dock helt onödig då farten på spelet inte ökas det minsta, snarare tvärtom.


Inga Dubbelhörnor

Den här regeln är verkligen kanon tycker jag. Vilka härliga kontringslägen det försvarande laget får och vilka svängningar det kan bli i en jämn match.  Läste i Jocke Hedqvists blogg att han verkligen var emot den. Det hade säkerligen även jag varit om jag förfogade över den bössan han har, men helt ärligt - Hur kul är det när 70% av målen som görs kommer till på hörnor?  Diskuterade regeln med en av våra skyttar i laget och trots att hans målproduktion troligtvis skulle minska så var han ändå för den.  Så inför den omedelbart.


Punktmarkering

Denna regel har aldrig existerat tidigare, åtminstone aldrig använts, så det fanns ingen regel att ta bort.


Ikväll hade vi möte med vår fystränare Peter Ward.  Vi går återigen in i en tuffare träningsperiod för att lätta på träningen till seriestart.  Tungt när man precis börjat känna sig pigg och go både fysiskt och mentalt. Fast han vet vad han pratar om och jag kan lätt tänka mig att göra om det om vi får samma fysiska formtopp som vi hade i Edsbyn, vilket jag är helt övertygad om att vi får!!


Dagens hjälte  

Roman Pavlychenko som med sina två mål såg till förbättra Rysslands, samt försämra Englands chanser för avancemang till EM-slutspelet i Österrike/Schweiz avsevärt.  Kan tänka mig att Svennis sover med ett gott leende på läpparna i natt,,,,, so do I Svennis


Hoppas Sverige gör jobbet i sin match nu också.



Nä nu kan jag inte avstyra det längre, måste ta tag i studierna.


Tja´rå


Debuterar i bloggvärlden

Härmed förklarar jag IFK Kungälvs A-trupps blogg öppnad!!   (svårare än så var det visst inte)

Tänkte inleda med att lite kort sammanfatta vad som hände på vår lilla utflykt till "BYN", tänker då inte på de sportsliga framgångarna som de flesta som läser den här bloggen redan känner till utan på de saker som hände vid sidan om planen när vårt sköna gäng var ute. Kändes nästan som på den tiden man var juniorlagsspelare.

Vi bodde på en minst sagt nergången anläggning ute i Alfta med två mörtätande mongolindianer som enda grannar,,,,,(JA de kokade faktiskt mört i vårt gemensamma kök, samtidigt som vår inhyrde kock Johan Cerén lagade middag, "pardon my French" men satan vad det stank).

Hursomhelst anläggningen vi bodde på hade fått vilket elitlag i Sverige som helst att börja gnälla. Första natten sov jag fyra timmar i en säng (våningssäng), där nr 83 hävdade att han kunde hör små gnissel i sängstommen när hans hjärta slog. Sant eller osant låter jag vara osagt, men vad jag som ägare av underschlafen kan säga är att när 83:an lyfte ett finger på övervåningen så lät det som om hela sängen skulle braka ihop. Jag undrar hur det hade låtit om exempelvis Gripen, Villa, Sandviken eller Västerås bott under dessa förhållanden.

 Inga bistra miner hos gubbarna i laget trots ett stort antal missade sömntimmar, och problem med luftvägarna (en lätt doft av mögel fanns i byggnaden), som dock försvann varje gång vi lämnade anläggningen.

Som sagt, trots boendets kvalité så fanns ett ständigt leende på läpparna hos alla killar.  
Mellan matcherna ledde Fredrik "Berghagen" Brandin alla, även de mest inbitna änglar, i allsång "Gårdakvarnen" GAIS kanon låt.
Tror tom att han har fått Björkman (Ärkeängeln) att bli gaisare, något han aldrig kommer att erkänna, men det är iallafall han som tar i mest i sången. När vi inte sjunger deltar de flesta i ett rollspel kallat Maffia. Spelet går enkelt beskrivet ut på att bluffa och ljuga så mycket som möjligt. Tror att vi på uppresan till Edsbyn spelade i över 6 timmar. Faktiskt ett otroligt bra sätt att fördriva tiden på, samt ett bra sätt att få med de nya killarna i gänget. Kontrasten mot Vänersborg där jag och 83:an var för något år sedan är total. Där läste de flesta en bok eller sov under bussresorna. (kul!)

Förresten innan jag glömmer det. Vi hade världens skönaste busschaufför som körde oss. Han var som hämtad ur "Torsk på Tallin".  Jag undrar hur det var att ta busskörkort förr i tiden, visst buss kunde han ju köra (eller nja när jag tänker efter), men trafikreglerna måste dock ha ändrats en hel del. Några exempel på det 

- Nordreälvbron vid Skarpenord, "Kongo" beslutar sig för att försöka pressa sig in under bron med 2,5 centimeter tillgodo. (Vi väntade bara på att höra kraset i taket)

- Max hamburgerrestaurang i Örebro, "Kongo" orkar inte backa ut från parkeringen. Lätt och smidigt tar han raka vägen upp på trottoaren och in i restaurangens drive-in-, i motsatt riktingen än tillåtet skall tilläggas.

-Statoil Falun, kör mot rött i Vänstersväng, och följer upp det med att direkt köra mot enkelriktat.(Behöver jag säga att mötande bilister var "något" upprörda)

farthinder i Alfta, skulle inte vilja se bussens underdel efter det.

- Örebro-Köping, svänger av ngn anledning av motorvägen, som tur var hade vi Liwen i framsätet som ifrågasatte hans agerande, varpå han klockrent backade ut på den trafikerade motorvägen igen.


Busschauffören till handlingarna.

Helgens kommentar: avdelning hissen går inte alltid ända upp.

Några av killarna i laget stannade kvar i Byn och festade med supportrarna under lördagkvällen. Huvudansvaret för nyckeln till förläggningen där laget hade bott hade Ollesson, som efter någon öl för mycket helt utan anledning bestämde sig för kasta iväg nyckeln ute på krogen. Uppmärksam och vid det tillfället inte helt överförfriskad sprang Brandin och hämtade nyckeln, och behöll den resten av kvällen.

Morgonen efter

Brandin - Vart är nyckeln? 
Ollesson - ingen aning (PANIK)
Brandin - Lugn jag har den, men varför kastade du iväg den?
Ollesson - "VA FAN SKULLE JAG GÖRA DÅ?"   (nä något alternativ fanns ju inte)

Dina Arena var verkligen något speciellt (mitt första besök), förstår varför Edsbyn är så bra år efter år. De hade innan cupen avverkat 50 träningspass på stor bana. Satt och räknade lite med Ewerstein och kom fram till att det är ungefär vad vi kommit upp i när säsongen är slut. Får väl medge att jag avundas Edsbyn, men bara en smula.

Nä nog "tjötat", nu hägrar studier i Linjär Algebra (blir mycket dagdrömmeri under tiden).......tänk om vi hade haft en bandyhall...!!!


 Do Vstretji!!  (eller på återseende)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0