Datormöss, linslusar och smörgäss!

Japp det blev sås av Frillesås som den gode Vaihela uttryckte det för någon vecka sedan. Visst vi gör en bra laginsats, men i ärlighetens namn kommer inte Frillarna upp i någon högre nivå denna dag. Det var faktiskt väldigt många år sedan jag såg dem så här slöa och likgiltiga. Deras signum har ju tidigare säsonger varit att spela ett enkelt rakt spel, uppblandat med en enorm kampmoral och vilja, något som verkar vara som bortblåst och man försöker istället att "lira" bandy med blandade resultat som följd. Nu ska vi som sagt var inte dra några stora växlar av dagens match. På onsdag kommer det att se helt annorlunda ut.


Ny serie, nya förutsättningar!

Frillesås kommer i kommande match att höja sig flera hundra procent, dessutom kommer för vår del nervositetsfaktorn in i bilden. Under andra halvan av serien har vi i stort sätt bara spelat av matcherna utan någon som helst press på oss, då vi varit klara sedan en längre tid. Nu krävs det att vi presterar och första matchen i en serie är alltid nervös, ni minns väl årets seriepremiär mot Målilla hemma (4-3).



Åkte spårvagn idag. Det är trevligt och så, men jag föredrar faktiskt bussarna (bättre ventilation). Alla dessa odörer som blandas i en uppfylld spårvagn är verkligen inget för den veke. Hoppade på 1:an, mot Tynnered, vid centralen och råkade i den fullproppade, illaluktande vagnen hamna tätt inpå två resliga herrar som stod och andades ner på mig och det ska jag säga er - det där med SB12 tycks ha gått en del obemärkt förbi.  



En språkfråga beträffande pluralböjning av substantiv till er där ute.

Vilken pluralform skulle ni ge datormus och linslus?


datormusar eller datormöss.


linslusar eller linslöss.


Läser en del grammatik på Universitetet och huvudregeln i svenska är att sista ledet i sammansättningen bestämmer böjningen, vilket gör de senare alternativen, i bägge fallen, till de grammatiskt korrekta. Grammatiken frångås dock i många fall. Vi säger ju exempelvis smörgåsar knappast smörgäss och vi talar oftast inte om kofötter utan kofotar.


Fascinerande vilka märkliga riktningar språk kan ta.


Stureplansproblemet

  



Det råder lite av schlagerfeber i omklädningsrummet. En livlig diskussion pågår angående vilka bidrag som skall få vara med på vår "stekheta" kvalschlager-skiva. Förslag på låtar är hitintills Nordéns favorit Kebabpizza-Slivovitza, Jakobs  I love Europé  och min egen favorit Razborka. Valet av låtar är emellertid svårt och konkurrensen är stenhård . En låt är dock - även i denna tuffa konkurrens - självskriven och det är Livens låt, som han upprepande gånger tjatat om att han absolut vill ha med Teapacks "Push the button". Efter att ha beskådat denna länk så förstår ni säkert varför låten har en gjuten plats på skivan.


http://www.youtube.com/watch?v=f_h_rLKTLvs&feature=related


Resterande låtar ska Jakob och jag utkora under morgondagen. Det blir ett tufft uppdrag. Skall publicera låtlistan senare så ni får ta del av vår underbara kvalschlager-skiva.


 Saker att undvika för oss spelare i stundande kval del 2


Världens bäste långdistansare under 1970-talet finländaren Lasse Wirén missade en halv säsong efter att ha rest sig för fort när hans telefon ringde.


- Galatasaray är ju helt impotenta framåt.  

Lasse Kinch
   (avdelning Viagra kanske hjälper)
                                                            


#82


Kommentarer
Postat av: SkarpGubbe

haha

Bästa videon jag sett!
Upp i elitserien med er nu!

2008-02-23 @ 00:35:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0