Debuterar i bloggvärlden

Härmed förklarar jag IFK Kungälvs A-trupps blogg öppnad!!   (svårare än så var det visst inte)

Tänkte inleda med att lite kort sammanfatta vad som hände på vår lilla utflykt till "BYN", tänker då inte på de sportsliga framgångarna som de flesta som läser den här bloggen redan känner till utan på de saker som hände vid sidan om planen när vårt sköna gäng var ute. Kändes nästan som på den tiden man var juniorlagsspelare.

Vi bodde på en minst sagt nergången anläggning ute i Alfta med två mörtätande mongolindianer som enda grannar,,,,,(JA de kokade faktiskt mört i vårt gemensamma kök, samtidigt som vår inhyrde kock Johan Cerén lagade middag, "pardon my French" men satan vad det stank).

Hursomhelst anläggningen vi bodde på hade fått vilket elitlag i Sverige som helst att börja gnälla. Första natten sov jag fyra timmar i en säng (våningssäng), där nr 83 hävdade att han kunde hör små gnissel i sängstommen när hans hjärta slog. Sant eller osant låter jag vara osagt, men vad jag som ägare av underschlafen kan säga är att när 83:an lyfte ett finger på övervåningen så lät det som om hela sängen skulle braka ihop. Jag undrar hur det hade låtit om exempelvis Gripen, Villa, Sandviken eller Västerås bott under dessa förhållanden.

 Inga bistra miner hos gubbarna i laget trots ett stort antal missade sömntimmar, och problem med luftvägarna (en lätt doft av mögel fanns i byggnaden), som dock försvann varje gång vi lämnade anläggningen.

Som sagt, trots boendets kvalité så fanns ett ständigt leende på läpparna hos alla killar.  
Mellan matcherna ledde Fredrik "Berghagen" Brandin alla, även de mest inbitna änglar, i allsång "Gårdakvarnen" GAIS kanon låt.
Tror tom att han har fått Björkman (Ärkeängeln) att bli gaisare, något han aldrig kommer att erkänna, men det är iallafall han som tar i mest i sången. När vi inte sjunger deltar de flesta i ett rollspel kallat Maffia. Spelet går enkelt beskrivet ut på att bluffa och ljuga så mycket som möjligt. Tror att vi på uppresan till Edsbyn spelade i över 6 timmar. Faktiskt ett otroligt bra sätt att fördriva tiden på, samt ett bra sätt att få med de nya killarna i gänget. Kontrasten mot Vänersborg där jag och 83:an var för något år sedan är total. Där läste de flesta en bok eller sov under bussresorna. (kul!)

Förresten innan jag glömmer det. Vi hade världens skönaste busschaufför som körde oss. Han var som hämtad ur "Torsk på Tallin".  Jag undrar hur det var att ta busskörkort förr i tiden, visst buss kunde han ju köra (eller nja när jag tänker efter), men trafikreglerna måste dock ha ändrats en hel del. Några exempel på det 

- Nordreälvbron vid Skarpenord, "Kongo" beslutar sig för att försöka pressa sig in under bron med 2,5 centimeter tillgodo. (Vi väntade bara på att höra kraset i taket)

- Max hamburgerrestaurang i Örebro, "Kongo" orkar inte backa ut från parkeringen. Lätt och smidigt tar han raka vägen upp på trottoaren och in i restaurangens drive-in-, i motsatt riktingen än tillåtet skall tilläggas.

-Statoil Falun, kör mot rött i Vänstersväng, och följer upp det med att direkt köra mot enkelriktat.(Behöver jag säga att mötande bilister var "något" upprörda)

farthinder i Alfta, skulle inte vilja se bussens underdel efter det.

- Örebro-Köping, svänger av ngn anledning av motorvägen, som tur var hade vi Liwen i framsätet som ifrågasatte hans agerande, varpå han klockrent backade ut på den trafikerade motorvägen igen.


Busschauffören till handlingarna.

Helgens kommentar: avdelning hissen går inte alltid ända upp.

Några av killarna i laget stannade kvar i Byn och festade med supportrarna under lördagkvällen. Huvudansvaret för nyckeln till förläggningen där laget hade bott hade Ollesson, som efter någon öl för mycket helt utan anledning bestämde sig för kasta iväg nyckeln ute på krogen. Uppmärksam och vid det tillfället inte helt överförfriskad sprang Brandin och hämtade nyckeln, och behöll den resten av kvällen.

Morgonen efter

Brandin - Vart är nyckeln? 
Ollesson - ingen aning (PANIK)
Brandin - Lugn jag har den, men varför kastade du iväg den?
Ollesson - "VA FAN SKULLE JAG GÖRA DÅ?"   (nä något alternativ fanns ju inte)

Dina Arena var verkligen något speciellt (mitt första besök), förstår varför Edsbyn är så bra år efter år. De hade innan cupen avverkat 50 träningspass på stor bana. Satt och räknade lite med Ewerstein och kom fram till att det är ungefär vad vi kommit upp i när säsongen är slut. Får väl medge att jag avundas Edsbyn, men bara en smula.

Nä nog "tjötat", nu hägrar studier i Linjär Algebra (blir mycket dagdrömmeri under tiden).......tänk om vi hade haft en bandyhall...!!!


 Do Vstretji!!  (eller på återseende)


Kommentarer
Postat av: nr 9

Kan bara hålla med olausson, vad fan skulle han göra då? det fanns la inga andra alternativ.

2007-10-17 @ 15:11:26
Postat av: Cazzon

Klockrent.... Hoppas ni uppdaterar ofta, ofta!

2007-10-17 @ 19:20:48
Postat av: F

Vad hette stället ni bodde på i alfta?

2007-10-18 @ 03:25:33
Postat av: EIF

Varför togs inte fylleslaget upp, och att släta av omyndiga tjejer? Pinsamt att idrottare beter sig så!

2007-10-18 @ 23:00:50
Postat av: Zeke Warg

Lysande läsning, fortsätt gärna men spara lite ork så ni orkar hela vägen i år.

2007-10-23 @ 15:43:19
Postat av: ceren

blogga mer o oftare..........

2008-01-01 @ 22:37:28
Postat av: ceren

blggen e kanon gratjov.... blgga bara lite mer o oftare..... annars allt klokrent

2008-01-01 @ 22:39:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0