2 matcher och 100mil avverkade

 Under helgen som gick bodde många av oss i laget större delen av tiden i Orusttrafikens dubbeldäckare. Bra filmer, bärbara datorer, maffia och lagets stereo inkopplad (bitvis bra musik) gjorde att tiden förflöt väldigt fort.




Revansch x2

Under lördagen mötte vi Köping i Norrköping. Hela 5 spelare testade nya positioner.  Med tanke på det så gör vi på det hela taget en väldigt bra match och leder med 7-1 när det återstår 25min. Några onödiga utvisningar och lojt spel gör att Köping får putsa till siffrorna lite väl mycket 7-5 och resultat speglar väl inte riktigt matchbilden. Tycker att alla killar som spelade på nya positioner gör en bra match, men en som verkligen imponerade på sin nya position var Erik Svensson som libero. Känns som att Erik kan bli Anders Liws ersättare ifall han mot all förmodan väljer att lägga skridskorna på hyllan om några år.

Mest minnesvärt ifrån denna match är annars domarinsatsen. Två säkerligen 60 år fyllda gubbar dömde och de nya reglerna torde dessa två herrar misstolkat fullständigt (här tilläts istället hårdare spel innanför straffområdet, istället för hårdare bedömning mot just detta).  Med de domare vi hade i Lidköping under söndagen (som "verkligen" praktiserade den nya regeln) skulle vi i underkant haft en 7-8 straffar i matchen mot Köping.  


Matchen mot Gripen vann vi med 7-5, vi började ganska så trevande. Vi hamnade fel i våra positioner i defensiven och tillät spelarna i Gripen att komma igenom alltför billigt, vilket vi rättar till i halvlek och får ett mycket stabilare försvarsspel. Utav Gripens 5 mål kom 4 till på straff. Domarna hade en stenhård bedömning och minsta lilla touch på motståndaren resulterade i straff.(vi fick också en billig straff med oss)

Känns lite konstigt när en relativt ren brytning i straffområdet och en ful bentackling utanför straffområdet ger samma bestraffning, då försvararen alltid utvisas vid situation innanför straffområdet.  Kontentan av den nya regeln är att vi måste stoppa motståndaren högre upp i banan, vilket vi hade problem med i början då vi försökte bryta på ett korrekt sätt. Ändå skönt att slå Gripen och det känns som vi har närmat oss Elitserielagen ytterligare i år. De flesta i laget har både blivit fysiskt starkare och taktiskt skickligare. Nu gäller det bara att hålla i.




Ollesson floskel

(Konversation vid taktiksnack inför matchen)


Knöös (till Ollesson) - Vi har stora förväntningar på dig som mittfältare idag.

Ollesson - Ja i alla fall innan matchen.

Brandin (uppmärksamt) - hur fan kan man ha förväntningar efter matchen?



Standard

Fosshaug intervjuades efter uppvisningsmatchen mellan Västerås All-Star och Landslaget.  Pelle gnällde som vanligt på domaren,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,efter en uppvisningsmatch i en nybyggd hall med 8000 åskådare på läktaren. Fanns ju så mycket annat att prata om. Att han orkar.


IDOL

Gathania var chokad över att hon hängde löst i omröstning (åkte senare ut).  Dags att vakna tjejen. Du kan inte ta en ton rätt, du saknar taktkänsla och en alkis har bättre flås än vad du har.


  

Många i laget (bl.a. Vaihela, Jenefeldt och Björkman) har ont i magen idag. Blåvitt möter AIK borta, vinst och blåvitt kan spela hem guldet mot Trelleborg på ett fullsatt Nya Ullevi till helgen .  Både jag och Ewerstein hoppas också på blåvit seger, men av en helt annan anledning än ovanstående.

I början av terminen på Högskolan delade en studentförening ut gratisbiljetter till matchen mellan IFK Göteborg och Trelleborg den 28/10. Det var ju inte direkt så att man hoppade av lycka när man fick biljetten. Nu är jag dock ganska glad för gåvan. Skulle kunna vara "ganska" så kul att vara på plats med kanske 40000 andra GBG:are och se IFK spela hem guldet.




Snart är det vinter kära bilägare                                              

http://www.youtube.com/watch?v=sB78qOqIeaI

(tack för den syrran)



Lasse Kinch


"Härligt att AIK satsar framåt och inte försvarar 0-2"



See´ya!!!!


Kommentarer
Postat av: C

Kunglig blogg för fan! Jag skrattar så jag pissar på mig

2007-10-22 @ 22:36:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0